Земля дісталася не тільки депутатам, а й працівникам міськради

Лебединські землі

Конфлікт між Лебединським міським головою Олександром Бакликовим та депутатським корпусом ради досі залишається невирішеним. На тлі цієї ситуації соцмережі «майорять» взаємними звинуваченнями і думками лебединців із цього приводу. Втім знаходиться місце в обговоренні не лише порожнім розмовам.

Нагадаємо, протистояння загострилося у тому числі і через отримання депутатами міської ради та їхніми близькими у приватну власність земельних ділянок для ніби-то ведення особистого селянського господарства. Про це «ЖЛ» неодноразово повідомляла під час висвітлення роботи сесій ради.

Днями у соцмережу Facebook потрапив список отримувачів земельних ділянок у Лебединській громаді, у якому перераховані не депутати, а… працівники виконавчого комітету міської ради.

Звісно, вони, як і всі громадяни України, мають право на отримання таких земельних ділянок на цілком законних підставах. Та якщо про депутатські «земельні здобутки» інформація трапляється доволі часто, то про надбання лебединських посадовців такі дані не узагальнювалися ще жодного разу.

Як і годиться, перед публікацією на сторінках «ЖЛ» цієї інформації, ми перевірили правдивість наведених даних у рішеннях міськради. Прізвища, площа ділянок та реквізити документів, якими затверджені проєкти землеустрою для передачі у приватну власність збігаються повністю. Щодо родинних зв’язків, припустимо, що автор списку брав до уваги збіг адрес проживання отримувачів ділянок та відомі йому факти про родини посадовців. 

Наразі у цьому списку зазначені 44 прізвища. Дані наведені у такому порядку: П.І.Б, площа ділянки, номер і дата рішення міської ради про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для передачі у приватну власність, можливі родинні зв’язки із посадовцем. 

Поділіться
[uptolike]