За доставку газу – мінімальна плата

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг нарешті вирішила питання оплати доставки природного газу споживачами, які не користуються газом тривалий час. Про це повідомляє РГК «Сумигаз».

Стосується постанова, насамперед домогосподарств, які тривалий час не користувались блакитним паливом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування. При цьому вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл.

Також за цими тарифами розраховуватимуться нові споживачі або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший, ніж дев’ять місяців.

Розмір щомісячної мінімальної плати для лебединців становитиме від 2,96 грн. до 23,86 грн. на місяць. Діятиме – із 1 січня 2020 року.

Залежатиме конкретний розмір від встановленого у споживача газового обладнання:

  • домогосподарства з газовою плитою – 2,96 грн.;
  • домогосподарства з плитою та газовою колонкою – 9,57 грн.;
  • домогосподарства із автономним опаленням – 23,86 грн.

Тим споживачам із названих категорій, хто вже сплатив по квитанціях в січні, лютому, березні повну вартість доставки, проведуть перерахунок.

Переплачені кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно звертатись до контакт-центру чи писати окремих заяв.

Оновлені рахунки споживачам АТ «Сумигаз» вже доступні у особистих кабінетах на сайті www.104.ua.

Додатково. Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використало діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 №143 «Питання споживання природного газу». Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахована з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку.

Нагадуємо, що під час карантину вирішити газові питання допоможуть “газові” онлайн-сервіси.

Поділіться
[uptolike]