Воїни-афганці Лебединської громади таки отримають землю

Левову частку проєктів рішень кожної сесії міської ради складають земельні питання. Ось і на позачерговому засіданні 11 сесії Лебединської міської ради розглянули земельні питання.

І в першу чергу, вони цікавили жителів Лебедина, колишніх воїнів-афганців, які все ніяк не могли отримати землю, як пільговики.

На попередній сесії міськради, яка відбулася 30 квітня, вони сподівалися отримати свої земельні наділи. Тоді їм відмовили в останній момент, але пообіцяли розглянути заяви на наступній сесії.

Афганці, відклавши всі свої справи, знову прийшли до сесійної зали, щоб пересвідчитися у рішеннях депутатів. У разі чергової відмови обіцяли вдатися до більш радикальних заходів. Тоді вони стоячи влаштували акцію непокори, а потім публічно вийшли із сесійної зали. На щастя, депутати надали їм дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства для подальшої передачі у приватну власність.

Також було надано дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок під громадські пасовища на окремих ділянках поблизу сіл Кам’яне, В.Вистороп, Червлене, Токарі, Куданівка та М.Бобрик.

Депутати одноголосно затвердили і технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель сіл Помірки, Новосільське, Мирне, Калюжне, Гудимівка, Вершина, Василівка та Курган.

Поділіться
[uptolike]