Війна як форс-мажор для суб’єктів господарювання

Із 24 лютого 2022 року Торгово-промисловою палатою України засвідчено факт настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) через військову агресію росії проти України. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці відомства.

Документом підтверджується, що зазначені обставини з 24 лютого 2022 року до їх офіційного закінчення, є надзвичайними, невідворотними та об’єктивними обставинами для суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб по договору, окремим податковим та/чи іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких/-го настало згідно з умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання відповідно яких/-го стало неможливим у встановлений термін внаслідок настання таких форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Враховуючи військові дії, для спрощення процедури засвідчення форс-мажорних обставин із 28 лютого на сайті ТПП України (www.ucci.org.ua) розміщений загальний офіційний лист щодо засвідчення форс-мажору, який можна видруковувати всім, кого це стосується.

Поділіться
[uptolike]