УКРАЇНА. Зібралися на море? Змініть місце голосування!

Як перед президентськими, так і прийдешніми парламентськими виборами, які заплановані в Україні на 21 липня 2019 року, кожен виборець має право змінити місце голосування. Це треба обов’язково зробити до 15 липня. Та є кілька нюансів. Найголовніший – швидше за все, при зміні місця голосування вам вдасться проголосувати лише за партію.

Середина липня, на яку припадають цьогорічні парламентські вибори, – найспекотніша пора відпусток для українців. Але навіть якщо ви плануєте відпочивати в іншому місті, але хочете проголосувати, така можливість існує.

Однак не забувайте про специфіку виборів до українського парламенту: люди віддають свій голос і за загальнонаціональний партійний список, і за конкретного кандидата по «мажоритарці». У разі зміни місця голосування, виборець отримає лише один бюлетень – за партійними списками. А от свого кандидата-мажоритарника підтримати «пташечкою» у бюлетені не вдасться. Виняток становлять лише ті, хто змінює місце голосування в межах свого «рідного» округу – в такому випадку зможете проголосувати і за партію, і за конкретного кандидата.

Поділіться
[uptolike]