УКРАЇНА. Спека продовжується, чекаємо похолодання

У Лебедині спекотно

Неймовірно спекотний червень панує в Україні. Навіть у північних регіонах, до яких належить і Лебединщина, ртутний стовпчик термометра помалу повзе догори. Синоптики зітхають разом із іншими громадянами, однак прогнозують зменшення температури із наступного тижня.

Про метеорологічну ситуацію на кілька найближчих днів на своїй сторінці у Facebook розповідає синоптик Наталка Діденко. Четвер, що підтверджується погодою за вікном, прогнозовано спекотний і задушливий. Максимальна температура повітря досягатиме +30 … +35 градусів. Але є і приємні новини, як стверджує пані Діденко:

Локальні дощі з грозами пройдуть … на Півночі, Заході, у Центрі та навіть на Харківщині і в Криму. Хоча більша частина території України належатиме сухій повітряній масі.

Доволі близьке сусідство із Харківщиною дозволяє лебединцям сподіватися, що якась частина бажаного дощу “перепаде” й нам. Найближчими ж днями спека “триматиме оборону”, але вже із понеділка прогнозується її невелике послаблення, окрім Півдня та Сходу України.

Тож допоки у соцмережах жартують, що у подібну погоду найкращим рішенням є переїзд до погребу, бажано винного та із сиром, потурбуйтеся про власну безпеку – пийте побільше води, менше перебувайте на відкритому сонці, не забувайте про головні убори. Тримаймося і чекаємо на зниження температури!

Поділіться
[uptolike]