УКРАЇНА. Чому Владислава Бухарєва звільнили через 2 місяці після призначення

Як «ЖЛ» повідомляла раніше, 8 листопада Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Владислава Бухарєва із займаної посади у Службі безпеки України. Пропрацював Владислав Бухарєв на посаді першого заступника Голови – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ менше двох місяців. Причина звільнення у документі не зазначені.

«Пролив» світло на причини звільнення свого заступника голова відомства Іван Баканов. У інтерв’ю виданню «Главком» Баканов зазначив: «СБУ – не Ватикан, не держава в державі, тут не буде окремих законів і обраних».

Так, на запитання журналіста видання «Чому президент так неочікуваною звільнив ваших заступників, зокрема пана Бухарєва, який дуже мало часу провів на своїй посаді?», очільник СБУ відповів:

– Чому неочікувано? Я зробив подання, Президент зрозумів аргументацію і визначився. Скажімо так: у нас не збігалося стратегічне бачення реформування Служби безпеки. СБУ – не Ватикан, не держава в державі, тут не буде окремих законів і обраних.

Кадри потребують оновлення,  старі кадри мислять старими категоріями. Молоді люди більш прогресивні в цьому сенсі, і вони не бояться тих змін, які очікують СБУ. Владислав Бухарєв, мені здається, бачив роботу системи по-старому.

На співбесіді кожному з кандидатів я кажу, що у них є багато можливостей, але єдине, чого у них немає, – це час. Ви повинні починати ефективно діяти негайно. Часу чекати нема, як і сенсу. Взагалі немає потреби щось чекати. Є політична воля і її потрібно виконувати. Для СБУ сьогодні немає політичних «священних корів», яких не можна чіпати. Наш єдиний орієнтир – це закон. Був злочин – має бути розслідуваний і покараний. Повинні діяти рішуче і ефективно.

Поділіться
[uptolike]