У Першотравневому нетверезий водій мопеда намагався відкупитися від покарання

Аби уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння, водій намагався відкупитися від поліції грошима. Поліцейські грошей не взяли, а відносно порушника склали адміністративний протокол та почали кримінальне провадження, – повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції поблизу села Першотравневе, на Лебединщині, зупинили мопед, за кермом якого у стані сп’яніння знаходився 40-річний чоловік. Громадянин почав умовляти правоохоронців «мирно розійтись», пообіцявши за не притягнення його до відповідальності винагороду у сумі 1000 гривень. Поліцейські попередили чоловіка про відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але правопорушник не відреагував. Поліцейські таки склали адміністративний протокол за ч.  ст.130 КУпАП, (керування транспортом у стані сп’яніння). Санкція передбачає штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення права керування строком на 1 рік.

Крім того, водія мопеду, який спробував уникнути відповідальності, пропонуючи правоохоронцям гроші, поліцейські притягли і до кримінальної відповідальності за ст.369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Поділіться
[uptolike]