У аграрній країні таки буде Міністерство АПК

Земля Лебединської міської ради

Напередодні Різдва набрала чинності постанова про відновлення роботи окремого Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Відповідна постанова Уряду – №1344 від 28 грудня 2020 року – передбачає, що відновлення відомства має завершитися до 1 лютого 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Документом скасовується рішення про реорганізацію МінАПК шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Раніше Верховна Рада підтримала призначення голови Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.

За його словами, найближчим часом Міністерство буде повністю відновлене і вже розпочне роботу:
«Попереду багато завдань та викликів, над якими потрібно працювати: це і формування дієвої стратегії розвитку галузі на найближчі 10 років, і поступальний рух земельної та аграрної реформи, запуск прозорого державного реєстру одержувачів бюджетної підтримки, впровадження повноцінного агрострахування, комплексне розв’язання проблеми зрошення та залучення інвестицій для таких проєктів, врегулювання складних викликів в біобезпеці і якості продовольства.

Нагадаємо, на Лебединщині, управління агропромислового розвитку, що тривалий час входило до структури райдержадміністрації, ліквідували давно. Окремі функції управління продовжували виконувати фахівці відділу економіки.

Фермери та сільгоспвиробники Лебединщини неодноразово нарікали на рішення про реорганізацію МінАПК. І як наслідок – на відсутність дієвої підтримки аграріїв державою, шляхом реалізації відповідних програм, як це було раніше. Також постраждала безпосередня комунікація між сільгоспвиробниками та представниками держави щодо взаємодії й напрацювання спільних рішень для розвитку галузі.

Поділіться
[uptolike]