Третій випадок COVID-19 у Лебедині: що відомо

у Лебедині випадок коронавірусу

Як повідомляла раніше «ЖЛ», у Лебедині виявлено третій з початку епідемії випадок захворювання на COVID-19. 

Виявили хворобу у жительки міста пенсійного віку. По цьому випадку зареєстровано 7 контактних осіб, у тому числі – 3 лебединця, 1 житель м.Суми та 3 медичних працівників. Всі вони знаходяться під наглядом сімейних лікарів. Джерелом інфекції в цьому випадку може бути саме сумчанин, який наразі проходить відповідне обстеження під наглядом свого сімейного лікаря. Про це повідомив «ЖЛ» завідувач Лебединського міськрайонного відділому ДУ «Сумський ОЛЦ МОЗ України» Василь Брага.

Загалом протягом минулого тижня по Лебединському району зареєстровані три підозри на СOVID-19. На щастя, всі вони не  підтвердилися і результати їх ПЛР-досліджень негативні. По місту за цей же період зафіксовано 6 осіб з підозрою на цю хворобу. По цих випадках також отримані негативні результати на  ПЛР–дослідження.

На кінець тижня по місту Лебедин було зареєстровано 1 контактну особу по хворому на COVID-19 у м.Суми.

Як наголошує Василь Брага, статистика останніх трьох тижнів свідчить про збільшення кількості хворих в області:

– Із початку епідемії по м.Охтирка зареєстровано 63 хворих особи та 15 осіб по району, у Тростянецькому районі – 46, у Сумському – 56, у Недригайлівському – 43, по м.Ромни і району – 50, по обласному центру – 321 хворий.

Невтішною є і «дитяча» статистика:

– У цілому по області з початку епідемії захворіли 86 дітей віком від 0 до 17 років. Враховуючи, що частина випадків захворювання можуть протікати абсолютно безсимптомно, все це є тривожним сигналом, особливо напередодні початку навчального року. Навчальним закладам Лебединщини направлена відповідна постанова головного державного санітарного лікаря , що регламентує підготовку закладів до нового навчального року. Але й самим лебединцям потрібно відповідально ставитися до профілактики цієї небезпечної хвороби, аби не допустити масових заражень дітей.

Аби попередити значне поширення хвороби на Лебединщині, фахівець радить уникати відвідування Сум, Сумського, Охтирського, Тростянецького та Недригайлівського районів. Також варто обмежити перебування великих груп людей у закладах громадського харчування міста та дотримуватись карантинних правил у громадських місцях.

– Нехтувати правилами за складної епідемічної ситуації недоречно і безвідповідально. А найкращим лікування інфекційних хвороб є їх профілактика,

переконує Василь Брага.
Поділіться
[uptolike]