Свято вдалої стрільби

Минулої суботи в урочищі поблизу мальовничого села Кам’яне відбулися урочистості з нагоди 100-річчя  із дня заснування Українського Товариства мисливців та рибалок. На поважний ювілей своєї організації прибули бажаючі любителі полювання.

Присутні на святкуванні міський голова Олександр Бакликов, Кам’янський староста Наталія Скляренко та член ради Лебединської районної організації УТМР Анатолій Троян побажали мисливцям вдалої участі в змаганнях та гарного липневого відпочинку поблизу Псла.

Уся увага була прикута до змагань зі стендової стрільби, яка велася зі гладкоствольних рушниць дробовими зарядами по спеціальних мішенях – тарілочках. При влучанні навіть кількох дробин тарілочка розбивається, а переможцем вважається той, хто найбільше влучить у ціль.

Змагання проходили у командному та особистому заліку. 14 збірних нашої громади вирішили позмагатися за головні нагороди, і підсумкова трійка призерів набула такого вигляду. Команда Кургана у складі Бориса Білодіда-молодшого, Віталія Черниша та Дмитра Яременка виявилася найвлучнішою у стрільбі і стала чемпіоном. Другу сходинку посіла команда Штепівки у складі Олексія Кайдаша, Богдана Дубинки та Володимира Сергієнка. А бронзовими призерами стали Олександр Нікулін, Олександр Андреєв та Сергій Плішивий, які представляли команду лебединського лісгоспу.

У особистому заліку не знайшлося рівних Володимиру Сергієнку, який влучив усі 10 разів, лише однієї помилки допустився Ігор Парфило, який зайняв друге місце. Справжня перестрілка відбулася між Віталієм Чернишом та Олександром Андреєвим, які за підсумками стрільби набрали однакову кількість очок. Із додатковими пострілами відмінно впорався Віталій Черниш, який посів ІІІ місце.

Переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та грамоти від голови районної організації УТМР Сергія Петренка. Відзначили подяками та грамотами всіх причетних до організації та проведення святкувань: головного суддю змагань, полковника Збройних Сил України, заступника начальника факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, нашого земляка Василя Парфила, Олександра Макарова, Сергія Лук’яненка, Станіслава Радькова, Олександра Калініча, Юрія Міщенка, Віталія Білика, Олександра Скварчу та інших.

А після змагань усіх бажаючих пригощали гарячими стравами, приготованими безпосередньо біля стрільбища.

Адреналін, позитивні емоції, смачне пригощання – гарні чинники для мисливців після вдалого полювання.  Це особливе свято для тих, хто вміє тримати в руках рушницю, хто з давніх-давен був мисливцем, хто марить полюванням, кому дорога природа і її багатство.  

Ігор КОЛЄСНІКОВ

Поділіться
[uptolike]