СУМЩИНА. Сплатили понад 500 тисяч гривень аліментів

Юстиція Сумщини продовжує реалізацію ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває, активно працює із батьками, які не сплачують аліментів.

Понад 500 тисяч гривень за два місяці 2019 року стягнуто державними виконавцями на користь 143 дітей Лебединщини завдяки пакету новацій та посиленню відповідальності за ухилення від сплати аліментів. Інструменти впливу, надані законом, застосовано до 160 батьків. Обмеження щодо користування транспортними засобами накладено на 157 осіб. Водночас, вперше в історії України реалізована ініціатива суспільно-корисних робіт як одного із видів покарання для неплатників аліментів. На суспільно корисні роботи за рішенням суду направлено 5 осіб, завдяки чому дітям було перераховано понад 4 тисячі гривень.

Юстиція Сумщини продовжує дбати про вчасне і повне стягнення аліментів, адже закони працюють, борги повертаються, батьки починають сумлінніше виконувати свої обов’язки перед дітьми. врешті-решт, ганебна заборгованість із аліментів буде подолана.

Поділіться
[uptolike]