Сьогодні про важливе: 9 вересня

Із 1 вересня 2022 року керівником Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради призначена Тетяна Гримайло, повідомляє на своєму офіційному сайті міська рада. Відповідне розпорядження днями підписав міський голова Олександр Бакликов. Тетяна Гримайло тривалий час працювала в освітній галузі, зокрема, очолювала відділ освіти.

2 вересня о 21:16 на пункт зв’язку 5 ДПРЧ ГУ ДСНС у Сумській області надійшло повідомлення про пожежу у с.Курган. На місце події направлено черговий караул 1 АЦ ДПК с.Михайлівка. Встановлено, що вогнем охоплено господарчу споруду розміром 6х5 м2. Пожежу ліквідовано о 1:30 3 вересня. Вогнем пошкоджено покрівлю господарчої споруди по всій площі (до 30 м2), моторний відсік, кузов, колеса та салон автомобіля, покрівлю літньої кухні на площі до 18 м2, покрівлю добудови до господарчої споруди на площі до 16м2, дрова – до 3 м3. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Ймовірна причина виникнення пожежі встановлюється.

1 вересня лише 27% українських шкіл розпочали повноцінне очне навчання, 43% – провели уроки онлайн (дистанційно), 30% – у змішаному форматі (очно+дистанційно). «У нас в цілому 51% закладів освіти всіх типів готові для навчання в безпековій ситуації у повноформатному режимі, а саме школи, заклади загальної середньої освіти – це 59% закладів», – наголошує міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. За словами посадовця, станом на 1 вересня 492 тис. дітей перебувають не в Україні, але обліковуються в українських школах.

Від початку повномасштабної війни проти України росія втратила понад 50000 осіб, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Також противник втратив понад 2000 танків, 1179 артилерійських систем, 236 літаків та 207 гелікоптерів, 3305 одиниць автомобільної техніки.

У воєнний час вміння надати першу допомогу самому собі й тим, хто поруч, стало важливішим, аніж будь-коли раніше. Перший тренінг з домедичної допомоги для педагогічного колективу міського ЗЗСО №5 провели студенти та викладачі Лебединського медичного коледжу імені професора М.І.Ситенка, йдеться на сторінці закладу у мережі Facebook. Педагогів ознайомили з методами тимчасової зупинки кровотечі, навчили накладати імпровізований джгут та тиснучу пов’язку. Також викладачі та студенти-медики провели тренінг для тростянецьких педагогів щодо правил проведення серцево-легеневої реанімації (вчили робити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень), вимірювання артеріального тиску, зупинки кровотечі та надання бокового стабільного положення тощо. Три дні тривали навчання у Тростянецькій ОТГ – у закладах освіти Тростянця, сіл Білки, Люджа, Станова та інших. Спільна робота студентів, викладачів та випускників коледжу – членів ГО «Асоціація випускників ЛМУ//ЛФМК» Лебединського фахового медичного коледжу імені професора М.І.Ситенка над реалізацією проєкту «Навчання домедичній допомозі» продовжується.

Укрпошта повідомляє про старт передплатної кампанії друкованих видань на І півріччя 2203 року. Передплатити улюблені видання можна у відділеннях поштового зв’язку або ж скориставшись сервісом онлайн передплати на офіційному сайті поштового оператора.

У Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам. Програма фінансується коштом бюджетної підтримки Європейського Союзу. За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Зареєстровані у ДАР фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, що відповідають критеріям програми, зможуть отримати безповоротну допомогу в розмірі 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача.

Поділіться
[uptolike]