Що вирішуватимуть депутати: звільнення старости, нові тарифи на соцпослуги

сесія Лебединської міськради

Найближчої п’ятниці, 29 січня, скликається чергова четверта сесія Лебединської міської ради. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті міської ради. Працюватимуть депутати у залі засідань за адресою: вул.Сумська, 12 із 10:00.  

Наразі оприлюднені понад тридцять проєктів рішень, які запропонують для розгляду депутатам. Більшість питань – затвердження статутів навчальних закладів громади та землевпорядні питання.

Водночас, депутати планують переформатувати роботу старост Лебединської громади. Йдеться про затвердження нового положення про старост, яке визначає повноваження, обов’язки в права цих посадових осіб.

Передбачається, що староста не рідше одного разу на рік має звітувати про свою роботу перед Лебединською міською радою та перед  жителями  відповідного села, селища старостинського округу на відкритій  зустрічі з його жителями.  

При цьому особистий прийом жителів відповідних сіл старостинського округу староста має проводити не рідше чотирьох разів на місяць.

Не обійдеться чергова сесія і без розгляду кадрових питань. Депутатам запропонують достроково припинити повноваження старости Пристайлівського старостинського округу Віктора Хріна. Підставою такого проєкту зазначена особиста заява старости.

Також депутати переглянуть вартість платних соціальних послуг.

Це про тарифи, які надає Лебединський міський територіальний центр соціального обслуговування. У разі затвердження їх у пропонованому вигляді, наприклад, за ведення домашнього господарства (підготовка продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття, тощо) споживачі за кожні 20 хв сплачуватимуть 16,20 грн.

Супровід споживача соціальних послуг у поліклініку (нормується у часі – 1 година 20 хвилин) коштуватиме 70,10 грн.,  надання допомоги у оформленні субсидії (4 години 30 хвилин) – 242,80 грн.

Поділіться
[uptolike]