Що лебединці думають про «антиковідну» вакцинацію?

лебединців про акнтиковідну вакцину

Понад тиждень тому у світі почали вакцинацію проти COVID-19. Першими це погодилися зробити у Великій Британії, 8 грудня. Як стверджують дослідники, щоб зупинити масове поширення коронавірусу, треба зробити щеплення 70% громадян нашої планети. Для вироблення імунітету потрібно ввести щонайменше дві дози, а загальна кількість їх має бути 7,5 млрд. штук. На жаль, виготовленої вакцини на всіх не вистачить. Влада України очікує, що за кошти міжнародних партнерів та урядів інших країн до нас надійде близько 8 мільйонів доз. Вакцина має потрапити до нашої держави вже в наступному році. Зрозуміло, що на всіх українців її не вистачить, а найпершими її отримають лікарі, військовослужбовці та соцпрацівники.

Ще не відомо, яким чином вакцинуватимуть решту українців і чи буде вона безкоштовною. Одна із наших читачок запропонувала провести опитування щодо доцільності «антиковідної» вакцинації. Результати виявилися такими.

Інна: –  Взагалі до вакцинації ставлюся дуже добре, сама не пропустила жодного планового щеплення. І в моєї дитини теж усі зроблені. Але коли це стосується «антиковідної» вакцини, то я категорично проти обома руками та ногами. Ані собі, ані, тим паче, дитині, цього незрозумілого препарату не колотиму. Пройшов майже рік, як в Україну потрапив коронавірус, а вже є «чудо»-вакцина, яка «збереже» нас від важкого перенесення цієї хвороби. Так швидко та без ретельного тестування? Середній час розробки вакцини 10 років, ну ніяк не один рік. Найменше часу на розробку інших вакцин пішло 4 роки. «Антиковідну» ж, можна назвати купівлею кота в мішку, не бачиш і не знаєш якість того, що тобі пропонують. Тому я  проти, проти і ще раз проти. Сподіваюся, що більшість людей при здоровому глузді і світлій пам’яті, цього не робитимуть. БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Алла: – Після деяких поствакцинальних реакцій у мого сина і у мене склалося  негативне ставлення до щеплень. Особливо до профілактичних. Із лікувальною метою вводити анатоксин (сироватку), може б, і погодилась. Та профілактики в моєму житті вже досить. Я не довіряю вакцині. Я довіряю своєму імунітету. Вакцинувати ні себе, ні свого сина я не дозволю. Ні в добровільному, ні в примусовому порядку. І ще: за скільки років роботи в зоозахисті мені здається, що платна вакцина для тварин (всіх тварин ми намагаємося вакцинувати від інфекційних хвороб) набагато якісніша, ніж та, що вводиться людям.

Любов: – Я також проти введення цієї вакцини. Невідомо, що вона собою представляє.  Якось не надійно. Не хочу, щоб на мені випробовували цю вакцину.

Тамара: – Хотілося б цілковитого переконання, що вакцинація дасть позитивні наслідки, зупинить хворобу. Адже ця вакцина не буде для нас безкоштовною, як ви не крутіть. Гроші «відмити» на ній захоче будь-хто із можновладців. А до Лебедина вона і взагалі «золотою» прийде. Тож якщо я заплачу, хочу бути впевненою, що я виживу і не хворітиму. 

Анатолій: – Одразу навіть важко дати відповідь на це питання. Я вже неодноразово думав з цього приводу, адже це стосується здоров’я живої людини. Як тільки почув про вакцину, був категорично проти, лише згодом здоровий глузд взяв гору і я змінив своє рішення. У моїй родині завжди робили планові щеплення, тому їх варто робити. Хоча не розумію, чому ВООЗ не поінформувала суспільство, яка саме вакцина є якісною. Скажу відверто, що ніколи не робив щеплення проти грипу, і точно знаю, що він постійно мутує. Варто краще добре подумати, а вже потім приймати рішення.

Микола Задорожній, народний депутат України: – Вважаю, що спочатку треба досконало вивчити склад цієї вакцини, випробувати її, дізнатися, чи є у неї якісь побічні дії, а вже потім запроваджувати в Україні. Вакцинуватися треба обов’язково, щоб убезпечити себе від хвороби. Тому, напевно, я би все-таки погодився прийняти вакцину. До речі, минулого року вперше в житті зробив щеплення проти грипу і не хворів. Хоча до цього, і особливо взимку, почувався зле. Бажаю всім українцям та своїм виборцям міцного здоров’я!

На своєму сайті протягом тижня «ЖЛ» також провела подібне опитування, у якому взяли участь 28 респондентів. 9 учасників вирішили почекати, як подіє вакцина на інших, 7 – відмовляються від щеплення, бо не вірять в ефективність, і по 6 респондентів відповіли позитивно, тільки з двома умовами, що воно або буде безкоштовним, або коштуватиме, скільки завгодно.

Як бачимо, думки різні. І нічого дивного в цьому немає, адже людина сама вирішує і дає згоду на щеплення. У цій ситуації варто розуміти і знати, чи насправді вакцинація допоможе зупинити вірус, який щодня забирає людські життя. Пам’ятайте про це і залишайтеся здоровими!

«Слухав» громаду Ігор КОЛЄСНІКОВ

Поділіться
[uptolike]