Ріст захворюваності на COVID-19 у громаді не зупиняється

Підтвердженням тому є статистика 35 тижня року. Із 29 серпня до 4 вересня у Лебединській громаді зареєстровано подальше зростання кількості хворих – додалося 40 випадків. Зокрема, захворіли 8 дітей віком до 17 років, повідомив «ЖЛ» завідувач Лебединського відділення ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ» Василь БРАГА.

Так, у перший день вересня зареєстровано 12 хворих, а 30 серпня і 2 вересня – по 9. Минулого тижня, вперше за 6 місяців, зареєстровано і сімейний осередок цієї хвороби – двоє дорослих і двоє їхніх дітей захворіли майже одночасно. У серпні поточного року почастішали випадки захворювання дітей віком до 2 років. Їх госпіталізують у дитячі лікувальні заклади обласного центру.
Минулого тижня зросла кількість хворих і в інших територіальних громадах області: у Тростянецькій – 91 хворий, Конотопській – 61, Білопільській – 63, Роменській міській – 52 хворих.
Загалом по Сумщині за тиждень зареєстровано 1579 хворих на COVID-19. Зростання порівняно із попереднім тижнем складає 83,2%. Зареєстровано також чотири летальних випадки від ускладнень, викликаних хворобою, в тому числі 2 – у Сумах.

– Зауважте, у 2020-2021 роках стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 реєструвалося саме з початку вересня, що вкотре підтверджує сезонність цієї хвороби. У період активізації інфекції всі люди розцінюються як потенційно інфіковані. Найбільш дієвим способом профілактики цієї хвороби є вакцинація, тому всіх невакцинованих прошу невідкладно звернутись до сімейних лікарів і вакцинуватися від цієї небезпечної хвороби. Звертаюсь також до керівників закладів, установ і підприємств нашої громади – розпочинайте робочий день з уточнення кількості осіб, хворих на коронавірусну хворобу та кількості щеплених проти цієї хвороби. Не забуваймо, що COVID-19 вже третій рік є актуальним питанням громадського здоров’я не тільки в Україні, – наголошує Василь Брага.

Дотримуйтесь правил, бережіть себе в цей складний час і тоді все буде добре!

Поділіться
[uptolike]