Програли чемпіону

9 липня наша головна футзальна команда «Автомобіліст» провела свій другий матч літнього чемпіонату Сум із футзалу. За волею жеребу після дебютної гри проти зимового чемпіона лебединцям у наступній зустрічі довелося протистояти вже літньому чемпіону Сум 2019 року – сумському «Ощадбанку». Як відомо, наші футзалісти є дебютантами цьогорічного чемпіонату і їм нелегко пристосуватися до гри справжніх футзальних грандів Сумщини.

Починаючи з перших хвилин матчу, жодна з команд не поспішала форсувати розвиток подій і особливо небезпечних моментів у грі не спостерігалося. Лише наприкінці першої десятихвилинки в одній із атак сумчанам вдалося відкрити рахунок матчу. Такі неприємності тільки розізлили лебединців, тому через 2 хвилини гол-відповідь порадував команду. Вже другий матч поспіль забитим м’ячем візначається наш головний бомбардир Денис Калюжний, який не залишив шансів воротареві суперника. Перший тайм забитих голів більше не приніс, але ігрову перевагу втримали «автомобілісти». Гостро атакували Олексій Рябко та Микола Легкий, але відзначитися не вдалося нікому. Перерва особливо не вплинула на дії футзалістів обох команд і забитого гола довелося чекати майже 20 хвилин ігрового часу. Та й лебединці були не проти поділити очки з «Ощадбанком».

Остаточно все вирішилося в останні 5-6 хвилин, коли біля воріт лебединців почали часто виникати небезпечні моменти. Так, протягом двох хвилин м’яч двічі побував у воротах «Автомобіліста» і рахунок став 1:3. Але менше ніж за хвилину після цього, дякуючи індивідуальним якостям Владислава Захарченка, який переграв двох захисників сумчан, лебединцям вдалося скоротити рахунок у матчі. До кінця матчу залишалося лише 5 хвилин, і гравці «Автомобіліста» чи не усім складом намагалися відігратися. Але за якусь мить до закінчення поєдинку в контратаці пропустили ще один м’яч у свої ворота. Лебединці вдруге поспіль зазнали неприємної та прикрої поразки у протистоянні з обома чемпіонами.

Варто відзначити вдалі дії у складі «Ощадбанку» нашого земляка, колишнього гравця «Лебединця» Сергія Удодіка, який уже другий рік виступає за сумчан. Сергій майже увесь ігровий час провів на полі, гола своїм не забив, а після матчу спеціально для «ЖЛ» погодився прокоментувати гру: «В цілому задоволений діями лебединців, у яких є шанси бути серед лідерів і претендувати на високі місця. Побачив сильну, збалансовану та згуртовану команду. На мою думку, слід відзначити скориговані дії усього «Автомобіліста», і особливо  Миколи Легкого. Буду радий успіхам своїх земляків!»

Що ж поки що наша команда перебуває у трійці команд, яким не вдалося здобути бодай один заліковий бал, і посідає передостаннє місце турнірної таблиці розіграшу. Сподіваємося, що турнірний багаж лебединців поповниться вже після гри із командою «Динамо», яка теж не набрала жодного очка.

Поділіться
[uptolike]