ПРЯМА МОВА. Діти на карантині? Батькам відпустка

Лебединське бюро правової допомоги

Заступник начальника Лебединського бюро
правової допомоги Євгенія ЛОГВІНЕНКО про додаткові гарантії батькам із дітьми на карантині:

– Насамперед, на період карантину працівник для догляду за дитиною до 14 років за бажанням має право на відпустку без збереження заробітної плати. Така відпустка надається в обов’язковому порядку, що передбачено ст.25 Закону України «Про відпустки».
Ст.18 цього ж закону стверджує, що надаватися вона може матері; батьку; бабусі; дідусю; іншим родичам, які фактично доглядають за дитиною; особі, яка усиновила дитину, особі, яка взяла дитину під опіку; одному із прийомних батьків чи батьків-вихователів.
Для оформлення такої відпустки працівнику необхідно подати заяву про надання відпустки за свій рахунок; документи, що підтверджують оголошення карантину (наприклад, довідки із навчальних закладів або копію наказу про призупинення навчального процесу); копію свідоцтва про народження дитини; документ, що посвідчує відповідний статус працівника.

Відпустка надається на період оголошення карантину на відповідній території. Оскільки весь період карантину може тривати кілька тижнів і за потреби продовжуватися чи запроваджуватися кілька разів протягом року, така відпустка може бути продовжена та надаватися стільки разів, скільки того вимагатимуть обставини.

Окрім того, окремі категорії батьків, можуть вирушити на час карантину у щорічну відпустку поза графіком, встановленим підприємством. Такі привілеї (отримання щорічної відпустки працівником у зручний для нього час) передбачені ст.10 ЗУ «Про відпустки» для жінок, які мають двох і більше дітей віком до 15 років або дитину з інвалідністю, а також одиноких матерів (батьків), які виховують дитину самостійно; опікунам, піклувальникам або іншим самотнім особам, котрі фактично виховують одного чи більше дітей віком до 15 років за відсутності батьків.


Роботодавці за рахунок власних коштів можуть установлювати додаткові трудові та соціально-побутові пільги для працівників, зокрема, інші види оплачуваних відпусток або відпусток більшої тривалості, ніж встановлено законодавством, на умовах, визначених колективним договором. Працівник також має право укладати трудові договори про роботу вдома з додержанням норм законодавства.

Поділіться
[uptolike]