Президент підписав закон про захист боржників від колекторів

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про врегулювання простроченої заборгованості (законопроєкт №4241), – повідомив у своєму телеграм каналі міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Так званий «колекторський закон» покликаний захистити права боржників при врегулюванні питань прострочення заборгованості.

«Відтепер погрози, неетична поведінка, порноколажі, кількагодинний автододзвін, взаємодія з  третіми особами без їхньої згоди – заборонені!», – написав посадовець у повідомленні.

У прикінцевих положеннях документу зазначено, що він набере чинності з дня, наступного за днем опублікування, та вводиться в дію через три місяці з дня набрання чинності.

Втім кілька пунктів запрацюють з дня, наступного за днем опублікування.

Це стосується, зокрема, вимог до «колекторів» взаємодіяти зі споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості винятково шляхом:

1) безпосередньої взаємодії (телефонні та відеопереговори, особисті зустрічі). Проведення особистих зустрічей можливе виключно з 9 до
19 години, за умови що особа, з якою здійснюється взаємодія, не заперечує проти проведення з нею зустрічі та попередньо надала згоду на особисту зустріч під час телефонної розмови або окрему письмову згоду на це. Місце і час зустрічі підлягають обов’язковому попередньому узгодженню;

2) надсилання текстових, голосових та інших повідомлень через засоби телекомунікації, у тому числі без залучення працівника юридичної особи, яка на день набрання чинності цим Законом здійснює діяльність з врегулювання простроченої заборгованості, шляхом використання програмного забезпечення або технологій;

3) надсилання поштових відправлень із позначкою «Вручити особисто» за місцем проживання чи перебування або за місцем роботи фізичної особи.

Водночас з наступного після публікації дня заборонятиметься: ►використовувати погрози, шантаж, вчиняти інші незаконні (неправомірні) дії стосовно споживача та його близьких,

►взаємодіяти зі споживачем чи його представником з 20:00 до 9:00, а також у вихідні, святкові та неробочі дні й понад два рази на добу.

Заборона також стосується функції (сервіс) АВТОМАТИЧНОГО ДОДЗВОНУ до споживача та ВИМАГАННЯ від споживача чи його близьких взяти на себе зобов’язання щодо простроченої заборгованості.

Поділіться
[uptolike]