Поїдемо чи ні?

Український карантин уніс корективи у всі без винятку сфери нашого життя. У перші дні й тижні уведені обмеження могли видатися такою собі забавкою. Та нині, через два місяці від початку карантину, коли абсолютна більшість, здається, уже оговталась, можна говорити, що карантинні зміни не минуть без наслідків. Так чи інакше вони торкнулися кожного – і споживача, і бізнесу, і влади. У сьогоднішній «Темі дня» говоритимемо про черговий етап послаблення карантинних обмежень і про можливість початку роботи громадського транспорту.

Кожен із нас має власну думку щодо сучасних подій. Залежить її зміст від того, чим саме жила людина до березня 2020 року. Якщо турботи починалися і закінчувалися облаштуванням власного побуту й іншими щоденними турботами, а кошти на це отримувалися не у вигляді заробітної плати, то, власне, варто говорити про мінімальний вплив карантинних обмежень на сьогодення людини. Ну довелося одягати маску, виходячи із дому, почекати своєї черги під магазином через обмеження одночасного перебування у торгових залах, приділити більше уваги дітям чи онукам, які змушені сидіти вдома і навчатися дистанційно, тощо.

Та усе це видається дрібницями у порівнянні з іншою реальністю. Тією, до якої потрапили власники і працівники підприємств у сфері послуг. Тривалий час робота цієї галузі залишалася забороненою. Не працювали перукарні, торговельні підприємства непродовольчої групи товарів, заклади побутового обслуговування. Не отримували заробітної плати як сотні тисяч людей, задіяних у цій сфері, так і прибутку – власники цих закладів за нашими спостереженнями, найбільше постраждала у сьогоднішній ситуації система громадського транспорту, а з нею – й мільйони пасажирів, які досі не можуть дістатися необхідних пунктів призначення звичними маршрутами. Навіть нині, після деякого послаблення із 11 травня карантинних обмежень, громадський транспорт залишається «нерухомим».

ЧОМУ ЦЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ?

Громадські перевезення були у числі перших галузей нашого життя, які обмежили. Все через підвищений ризик поширення коронавірусу у переповнених автобусах і маршрутних таксі. Пригадайте, як у «години пік» наповнюються їхні салони. Навіть у нашому невеликому містечку не завжди можна втрапити на потрібний рейс через надлишок пасажирів. При цьому усередині транспортного засобу людьми вже зайнятий кожен вільний сантиметр. Що вже говорити, коли автобус приїжджає до села лише кілька разів на тиждень!

Звичайно, про дотримання жодної соціальної дистанції у таких випадках говорити не доводиться. А саме дистанція є чи не найважливішим фактором запобігання поширенню хвороби. Тож із 18 березня міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення фактично зупинилися. У тому числі й робота міського транспорту.

Пізніше роботу міського транспорту таки розблокували, хоч і з певними обмеженнями. Насамперед, він запрацював у великих містах для перевезення до місця роботи громадян, які забезпечували функціонування стратегічних об’єктів країни – лікарів, військових, працівників правоохоронних органів тощо.

Однак лебединський транспорт на маршрути не вийшов. Як пояснив тоді міський голова Олександр Бакликов, відновити роботу навіть комунального автобуса немає можливості. Насамперед тому, що послугами цього виду транспорту переважно користувалися пасажири, які нині перебувають у «групі ризику» захворювання – люди старшого віку. А от заяв на перевезення лікарів чи правоохоронців до міськвиконкому не надходило.

КОЛИ ЗМОЖЕМО ПОЇХАТИ?

І ось, нарешті, через два місяці після зупинки роботи громадського транспорту може відбутися послаблення карантинних обмежень. Про це неодноразово під час конференцій останнім часом заявляє головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Можливою датою відновлення руху посадовець називає 22 травня, застерігаючи при цьому, що послаблення не означають відновлення роботи громадського транспорту у повному обсязі.

Насамперед, часткове відновлення роботи транспорту обіцяють у тих регіонах, які мають прийнятну статистику щодо поширення хвороби. На Лебединщині, за наявною у «ЖЛ» статистикою, станом на 19 травня не зафіксовано хворих на СOVID-19. Тож можна сподіватися, що із 22 травня зможемо проїхати автобусами й ми, хоч і не за всіма маршрутами, які працювали до початку введення карантину.

Ще 14 травня міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі оприлюднив план виходу громадського транспорту з карантину, який складається з трьох етапів. На кожному із них очікується запуск того чи іншого виду транспорту.

На першому етапі планують відновити роботу міського громадського транспорту (крім маршрутних таксі) та приміських маршрутів у межах одного району, внутрішньообласні маршрути, роботу 50% приміських поїздів, що возитимуть людей на/з роботи в «годину пік», рух поїздів Інтерсіті+ та нічних експресів (42 пари), а також внутрішнє авіасполучення.

На другому етапі варто чекати «розблокування» міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів (у тому числі маршрутних таксі); усіх приміських поїздів, що курсуватимуть у світлу пору дня; усіх пасажирських поїздів (крім сезонних).

На третьому етапі хочуть «оживити» міжнародне залізничне сполучення та сезонні поїзди (за потреби) та міжнародне авіасполучення.

Остаточно затвердити цей план виходу транспорту із карантину ще мають на засіданні Кабміну. На час підготовки цього номера «ЖЛ» до друку цього поки що не сталося. Але сподіватимемося, що ситуація із поширенням хвороби змінюватиметься у ці дні тільки на краще, тож урядовці не відхилятимуться від запланованого.

ЯК ПОЇДЕМО?

Як і у багатьох інших об’єктах сфери обслуговування, скористатися громадським транспортом можна буде лише за певних умов. 18 травня відомство головного державного санітарного лікаря поширило проєкт тимчасових рекомендацій організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів.

Після їх остаточного затвердження стануть обов’язковими передрейсова перевірка температури працівників транспорту та робота водія й інших членів екіпажу винятково у медичних масках чи респіраторах.

Пасажири без певних обмежень скористатися транспортом теж не зможуть. Зокрема, знову ж таки, без респіратора та захисної маски.

Тимчасово перевезення пасажирів здійснюватиметься лише у ме-жах кількості місць для сидіння. У випадку міжобласного перевезення по області, в якій не діють послаблення протиепідемічних заходів (а до переліку таких цілком може потрапити Київщина та м.Київ – ред.), перевезення дозволятиметься лише на 50 відсотках від кількості місць, передбачених для сидіння, за умови розсадки пасажирів із вільним місцем поруч, спереду й позаду. Забороненою залишатиметься й робота залів очікування. А потрапити до приміщення автостанції можна буде лише у респіраторі або захисній масці.

Водночас говорити, що ці обмежу-вальні правила будуть затверджені саме у такій редакції, ще зарано. Як, власне, і про те, із якої саме дати будуть реалізовані усі три етапи відновлення роботи громадського транспорту. За попередніми повідомленнями Кабміну, перший етап має розпочатися 22 травня із відновлення міських та приміських перевезень у межах лише одного району. Із 29 травня планується відновити внутрішньообласні маршрути та частково роботу залізниці – до 50 відсотків приміських поїздів, що доправлятимуть на/з роботи у «години пік», та поїзди далекого сполучення категорії Інтерсіті+, Нічний експрес.

Міжобласні та міжнародні мар-шрути зможуть відновитися на другому етапі – із 9 червня. Із 12 червня є ймовірність початку роботи 100 відсотків приміських поїздів у світлий час доби та усіх пасажирських поїздів, за винятком сезонних. Третій етап відновлення перевезень планується почати вже після завершення карантину.

НАМ ТУТ, НЕДАЛЕЧКО…

Говорити однозначно, що все згадане у матеріалі відбуватиметься у заплановані терміни, не можна. Надто у наш швидкоплинний час, коли урядовці, усвідомлюючи загрози карантину для функціонування економіки, інколи збираються на позачергові засідання кілька разів на тиждень і змінюють карантинні правила. На щастя, обнадійлива «коронавірусна» статистика Сумщини дозволяє нам сподіватися, що всі заплановані терміни відновлення пасажирського перевезення дотримуватимуться, і вже із 22 травня принаймні запрацює наш приміський транспорт – до Ляшків, Московського Бобрика, Рябушок тощо. Щоправда, більшість рейсів, які курсують Лебединщиною, виходять своїми маршрутами за межі одного району, тож їхня робота, скоріш за все, відновиться лише із 29 травня.

Лебединський міський транспорт поки залишатиметься на карантині. Про це «ЖЛ» повідомив міський голова Олександр Бакликов: «Прий-дешні послаблення передбачають відновлення роботи міського пасажирського транспорту, крім маршрутного таксі. А наш транспорт працював саме у цьому режимі. Станом на сьогодні звернень від перевізників про відновлення роботи до міськвиконкому не надходило. Щодо комунального автобуса на маршруті №7, то відновлювати його роботу поки не маємо можливості. Ним користуються переважно люди із «групи  ризику» – люди старшого віку, пільговики, тобто найбільш вразливі до коронавірусу громадяни. Для їхнього ж захисту доцільним буде не відновлювати роботу автобуса».

Продовжуємо спостерігати за карантинними буднями Лебединщини пасажирів і перевізників. А вони виявилися не такими вже й безтурботними. На цьому фоні звичний вже примус носити маску та дотримуватися дистанції не видаються такими вже й страшними. Якщо згадати застереження фахівців у галузі перевезень, що нинішній карантин завдає непоправних втрат невеликим підприємствам, то лишається лише сподіватися, що наші лебединські перевізники таки зможуть відновити повноцінну роботу після зняття обмежень. Наразі, за словами підприємців, водії й інші працівники перебувають на обліку у службі зайнятості. Чи вистачить цим людям заощаджень і державної допомоги, аби займатися далі звичною справою, покаже час. Все ж хотілося б восени і взимку, за негоди, нехай і не з надто комфортним комфортом дістатися до роботи чи деінде. Недарма ж говорять: «Краще погано їхати, аніж добре йти».

Євген ШУЛЬГА

Поділіться
[uptolike]