Очікування лебединців від нового президента: що і коли?

Лебединці голосували за Зеленського

Ось уже майже і спливли два тижні роботи шостого Президента нашої держави Володимира Зеленського, який у ІІ турі виборів отримав переважну більшість голосів українців. Знаючи його як актора Студії Квартал-95, аплодуючи його виступам, переглядаючи фільм «Слуга народу», лебединці навіть не підозрювали, що він може вийти на пост глави держави. Навіть голосували здебільшого за Голобородька, а не Зеленського. Але вибір зроблено.

Сьогодні українці чекають швидких кардинальних дій від свого Президента. Той, хто цікавиться політикою, вже переконався, що зміни у владі будуть. Із перших днів свого керівництва наш гарант круто порушив спокій як депутатів, так і уряду. Який же наступний крок і коли саме чекати змін від новообраного Президента? З таким запитанням «Життя Лебединщини» звернулась до наших земляків.

Валентин: – Час покаже, чекаємо змін, віримо в краще. Слава Україні!

Наталія: – Є очікування в плані боротьби з корупцією на різних рівнях, але я розумію, що це процес довготривалий, і те, що накопичувалося роками, важко викорінити миттєво. Ще мрію, щоб права українців, прописані в Конституції, все-таки стали частиною життя, а не рядками документу, як от, наприклад, право на безкоштовну освіту і медицину, що, до речі, безпосередньо стосується саме наших дітей і батьків. Хоча не зовсім упевнена, що нова влада щось змінить.

В’ячеслав: – Усі чекають покращення життя і негайно, але такого не буває. Життя – це не казка. Зміни будуть, і в місті вони вже відбуваються. Як приклад, дороги і парк.

Інна: – В першу чергу, дуже хочу, щоб війна нарешті закінчилася. На золоті гори навіть не сподіваюся, адже треба працювати, як кінь. А ще слід починати зміни з себе. Про те, що наші люди фантик із цукерки не можуть донести до урни, я вже мовчу, а мішки із сміттям над дорогами… Все псують, що бачать на своєму шляху… Розбити, поламати, обмалювати…. А у нас на все гарна відповідь – ВЛАДА винна, бо нічого не робить!

Олександр: – На мою думку, ще дуже зарано робити якісь висновки, адже Президент пропрацював лише декілька днів. Я гадаю, що не потрібно йому перешкоджати своїми висловами, а трішки зачекати, адже все в наших руках. Ми будемо боротися за нашого президента. А очікування самі прості: не заважати новій владі, нехай працює.

Олена: – Однозначно, президент не всесильний, і за пару місяців ми не станемо Сінгапуром. Але стара влада втратила свою новизну. А люди чекають нового бачення, новітніх підходів, нововведень. Ми маємо змінюватися, а нині лише застрягли в прірві і не можемо з неї вибратися. Тому тільки час покаже, вийдемо ми з неї, чи залишимо все, як раніше.

Марина: – На мою думку, чекати не варто… Як показує практика, жоден із українських президентів не виправдав того кредиту довіри, який йому надав електорат, навіть на 50%.

Ігор: – Вірогідність наступу апокаліптичного сценарію в Україні зависока, тому саме час бити тривогу, закликати людей думати і аналізувати.

Олена: – Від новообраного президента найближчим часом чекаю того, що він облишить свою посаду. Мене, як і багатьох інших українців, його перші кроки, як очільника держави, не влаштовують. Інакше, чому б менш ніж за тиждень перебування Володимира Зеленського на посаді петиція про його відставку на офіційному сайті президента зібрала більше 40000 підписів? Це, звісно, рекорд, але не такі б рекорди хотілося бачити в Україні. Нам уже одного «легітимного» із його вибриками вистачило.

Лідія: – А мені здається, що перші кроки нового Президента набагато переконливіші і рішучіші, ніж усі, зроблені попереднім протягом його п’яти років каденції. Набридло сидіти в болоті. Набридло чекати виконання обіцянок. Треба щось змінювати. І, слухаючи розмови навкруги, здається, якби на місці Зеленського був «лисий дідько», то голосували б за нього, а не за Порошенка.

Чесно кажучи, приємно, що коло спілкування лебединців розширюється. Вони знаходять час і бажання обговорити запропоновану нами тему. Усе це свідчить про те, що вони не хочуть стояти на місці, а потребують змін, намагаються, робити все, щоб Україна розвивалася, квітнула та багатіла.

Поділіться
[uptolike]