Нас чекає літній час

В ніч з 27 на 28 березня о 3-ій годині ночі стрілки годинників в Україні переведуть на годину вперед. Тож, вставати доведеться раніше. Цей перехід здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення.

Перехід на літній час — не просте випробування для організму. Звикнувши до одного режиму сну, багатьом складно швидко перебудуватися до іншого розпорядку. Брак вітамінів і тривала відсутність сонця негативно впливають на імунітет людини. А тут ще й переведення годинників на літній час, від якого Україна все ніяк не може відмовитися. На думку вчених, людський організм набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній.

До слова, вперше переводити годинник запропонували у 1784 році. Це  зробив американець Бенджамін Франклін. Рішення було прийняте з метою економії свічок. Винахід переходу саме на літній час приписують англійцю Вільяму Віллетту.

Нагадаємо, що Україна в цьому році, як ніколи, була близькою до того, щоб раз і назавжди відмовитися від переведення годинника. Але депутати Верховної Ради України «провалили» голосування. Тому нас чекає чергове переведення годинників на літній час. Сучасна Україна вперше це зробила 1 квітня 1981 року. До речі, друкована версія газети «ЖЛ», яку світ побачив в четвер, 25 березня, детально розповідає про таємниці, пов’язані з переходом на літній час. Саме там ви знайдете багато цікавої інформації.

І якщо ваші смартфони, ноутбуки, планшети та комп’ютери самостійно перейдуть на літній час, то на домашніх годинниках, ви це повинні зробити самостійно.

Поділіться
[uptolike]