На 3 кВт погоджуєтесь?

«Шановний споживачу!». Подібні звернення у платіжних документах насторожують. Можливо тому, що після них часто йде пояснення щодо підвищення того чи іншого тарифу. Хоча описане у сьогоднішній «Темі дня» жодним чином тарифів не стосується, все ж змусило декого зі споживачів електроенергії похвилюватися. Тож з’ясуємо всі подробиці, пов’язані із договірною потужністю у сфері постачання електроенергії й відповідним попередженням споживачів.

У листопаді побутовим споживачам електроенергії розіслане офіційне повідомлення про узгодження дозволеної  потужності. Повідомлення розміщене на квитанціях про оплату електроенергії.

У ньому зазначено, що дозволена  потужність у договорі споживача про надання послуг із розподілу електричної енергії встановлена на рівні 3 кВт.

Аби не гадати, що й до чого, за роз’ясненнями з цього приводу ми звернулися безпосередньо до АТ «Сумиобленерго».

Для початку з’ясовуємо, що ж таке договірна потужність? Це максимальна величина потужності, дозволена для використання споживачем (одномоментно) у його помешканні відповідно до умов договору про надання послуг із розподілу електричної енергії.

Дізнатися чинну дозволену (договірну) потужність можна у договорі про надання послуг із розподілу електричної енергії або договорі про приєднання до електромереж. Паспорт точки розподілу електричної енергії можна знайти та видрукувати на офіційному сайті АТ «Сумиобленерго» в особистому кабінеті побутового споживача.

Чому споживачі отримали повідомлення?

Узгодження договірної потужності із побутовими споживачами передбачено законодавством. Зокрема, постановою НКРЕКП від 17.03.2021 року №475.

До 1 січня 2022 року «Сумиобл-енерго» має встановити для побутових споживачів договірну потужність на рівні 3 кВт. Йдеться про того, хто за технічною документацією ще має договірну потужність менш як 3 кВт. Це, насамперед, стосується споживачів, які підключалися до електромереж десятки років тому, і договірна потужність для них передбачена на рівні 1-2 кВт. Зустрічаються такі випадки і у приватному секторі, і у багатоквартирних будинках.

Для споживачів, які мають договірну потужність 3 кВт і вище, запевняють у «Сумиобленерго», потужність не зменшуватиметься.

Якщо ж ви раптом не погоджуєтеся на встановлення договірної потужності на рівні 3 кВт, варто звернутися до АТ «Сумиобленерго» (філії або дільниці за місцем проживання) з письмовим обґрунтуванням іншої величини потужності.

Щоправда, змоделювати ситуацію, коли споживачеві варто відмовитися від підвищення дозволеної потужності, ми не змогли.

Звичайно, кожна родина самостійно визначає, яка потужність необхідна їхньому домогосподарству. Для цього необхідно перевірити потужність побутової техніки, яка є в помешканні та прорахувати, які прилади можуть працювати одночасно без перевищення дозволеної потужності.

Адже перевищувати зазначений у документах ліміт не можна. Перевищення спотворює параметри електричної енергії у мережі для інших споживачів. Простіше кажучи, виникають стрибки напруги, перебої з електропостачанням.

А перелік «електроначиння» наших помешкань за останні роки значно розширився. І якщо уважно порахувати, потужність навіть на рівні 3 кВт не задовольняє багато сімей. Адже увімкнений пилосос споживає до 2 кВт електроенергії, мікрохвильовка, фен, електрообігрівач ‒ по 1,5 кВт, праска ‒ 1-2,4 кВт, пральна машина ‒ близько 1 кВт, бойлер ‒ 1,5-2,5 кВт, електрочайник – 1,5-2,5 кВт, холодильник двокамерний – 0,77-0,90 кВт, телевізор – 0,14 кВт, комп’ютер – 0,065-0,95 кВт.

Енергоспоживання навіть кількох із названих одночасно увімкнених приладів перевищить дозволену потужність. Тож у власників можуть «вибити» захисні автомати або й взагалі зникнути світло.

А далі – 5 кВт

У «Сумиобленерго» зауважують, що відповідно до постанови НКРЕКП від 17.03.2021 року №475 оператор системи розподілу зобов’язаний упродовж наступних двох років забезпечити споживачів договірною потужністю 5 кВт.

Що важливо, раніше дозволена потужність технічно обмежувалася автоматичним вимикачем, встановленим перед лічильником. Він спрацьовував у разі перевищення дозволеної потужності. У старіших помешканнях навіть вхідних «автоматів» не було, лише «пробки» після лічильника. Їх, через часте перегоряння, замінювали на «жучки», а ті дозволяли «тягнути» із мережі набагато більше дозволеного.

Сучасні ж електролічильники, які нині встановлюють енергетики, заздалегідь програмуються на дозволену споживачеві потужність. У разі її перевищення, які б автомати чи «пробки» не були встановлені, вимикається на кілька хвилин і відновлює роботу лише у випадку відключення від мережі енергоємних приладів.

Отже, як діяти споживачеві?

Потрібно звірити інформацію, розміщену у повідомленні на квитанції про оплату електроенергії зі своїми технічними умовами або паспортом точки розподілу. Якщо величина потужності 3 кВт більша, ніж у зазначених документах, то споживачеві нічого робити не потрібно. Якщо є розбіжності, то споживач з документами має звернутися до АТ «Сумиобленерго» у 30-денний термін від дати отримання повідомлення, але не пізніше 1 січня 2022 року, заявивши про намір змінити договірну потужність і обґрунтувавши її нову величину.

Лебединці можуть звернутися до Лебединської дільниці філії «Сумський РЕМ», розташованої по вул.Тараса Шевченка, 70 у м.Лебедині, тел.05445-2-23-73.

Але не забуваймо, що збільшення договірної потужності – нині до 3 кВт, а протягом 2 років до 5 кВт – у старих будинках майже неможливе без ремонту або заміни мереж і обладнання. Власникам приватних будинків замінити мережі простіше, а от співвласникам житла у багатоквартирних будинках (у більшості квартир дозволена потужність – до 3 кВт) складніше. Бо ж їм, скоріш за все, доведеться змінювати мережі не лише у квартирах, а й загальнобудинкові.

Євген ШУЛЬГА

Поділіться
[uptolike]