Лісівники закликають лебединців не провокувати пожеж

Із підвищенням температури повітря збільшується небезпека виникнення лісових пожеж. А відтак працівникам лісової охорони та Державної служби з надзвичайних ситуацій доводиться активізувати роботу. У лісових масивах ДП «Лебединський лісгосп» постійно ведеться патрулювання за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, контролюється виконання розпорядження №100-ОД від 24.03.2022 року «Про заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану», видане керівником Сумської обласної військової адміністрації Дмитром Живицьким.

Контролюється також виконання заборони випалювання стерні, бур’янів, смітників, іншої рослинності на сільськогосподарських угіддях, навколо автомобільних шляхів, залізниць, населених пунктів, які межують з лісовими масивами лісгоспу.

До порушників застосовуються відповідні заходи адміністративного впливу, передбачені ст.77-І Адміністративного кодексу України та  штрафні санкції від 3060 грн. до 6120 грн. За збитки ж завдані державі в особливо великих розмірах, порушників можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що саме людська безвідповідальність часто призводить до винищення сотень гектарів лісу. Будьте пильними, неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки в лісі, не випалюйте суху рослинність на пасовищах, городах, адже охорона лісу від пожеж – обов’язок кожного з нас!

Поділіться
[uptolike]