Лебединці обговорювали доступність і якість Інтернету

Без сумніву, у кожного своя думка щодо якості невід’ємної нині частини життя більшості. Майже все наше буття під’єднане до мережі. Так уже склалося, але без всесвітньої павутини, яка «обплутала» увесь світ, можуть обійтися лише одиниці. Тільки вийди на вулицю або сядь у маршрутку чи автобус і переконаєшся, що переважна більшість перехожих чи пасажирів «сидять» у своєму ґаджеті. Певно, скоро дійдемо до того, що й вітатимемося з рідними лише через мережу, бо з кімнати ліньки вийти буде. Найбільш захоплені інтернетом діти, молодь. У цьому є певні побоювання, адже не всі батьки цікавляться інтересами своїх чад у мережі, перевіряють їхні захоплення. Адже батьки також засинають та просипаються із телефоном під подушкою.

Та є й перчинка і нашому інтернет-житті: не скрізь його якість відповідає нашим вимогам і запитам. Тож чи всім подобається якість інтернет-покриття і чи можуть жителі найвіддаленіших куточків Лебединщини читати в мережі новини з центру громади, України, світу?

Наталія (40 років): –  Дорогі земляки, живу у Ромнах. З приводу віддалених сіл уточнювати не можу. Павутина працює, але з перебоями, як і все в нашій країні. І мобільний іноді підводить, і домашній мережевий, і на роботі. Але якщо є можливість спілкуватися у вашій групі, шановна редакціє, то значить не все так погано.

Алла (39 років): – У мене Укртелеком. Якість прийнятна, але дорого.  Послуги від кабельного телебачення дешевші, переходитиму  на нього. Син, студент, швидкістю інету не задоволений, а мене влаштовує. Може, хтось, у кого кабельний оператор, поділиться, яка оплата, якість та швидкість?

Іван (53 роки): –  Я, як i бiльшiсть, звичайний користувач: аби передзвонити, переслати повiдомлення, подивитися новини. Скажу свою думку. Здається, що мене багато хто пiдтримає: iнтернет-послуги  дорогi, а якiсть – так собi. Вважаю, що подорожчання послуг має бути обгрунтованим та зрозумiлим. У мене інтернет від Укртелекому.

Інна (26 років): – Моя родина вже два тижні, користується кабельним телебаченням та інтернетом. Сьогодні  ми дуже задоволені. Неймовірна швидкість та якісний, суперовий інтернет. Ми сплатили 1200 грн. за те, що приїхали підключили, і в цю суму входять перші 3 місяці користування та вартість модему. А ще 1000 грн. за TV- бокс. Кожного місяця говорили, що платити треба приблизно 180-200 гривень. Раніше користувалася Укртелекомом, сплачувала 430 гривень на місяць, а якість була на нулю. Перейшла, і не жалкую.

Анатолій  (37 років): –  Для мене інтернет не головне в житті. Годинами в ньому не сиджу, і навіть вночі телефон під подушку не кладу.  І вдома, і на роботі є інтернет від двох наших основних постачальників. Претензій немає ні до одного, ні до іншого. Використовую його, щоб дізнатися про погоду та щось по роботі.

Наталія (56 років): – Новітні інтернет-технології – це щось неймовірне. Ще років 20 тому я прочитала в одній із центральних газет, що японці розробляють такий інтернет-зв’язок, при якому ми зможемо за лічені хвилини отримувати будь-яку інформацію, а при спілкуванні по телефону зможемо бачити співрозмовника. Досі пам’ятаю свій скептицизм, а зараз рука сама тягнеться увімкнути улюблені соціальні мережі, прочитати і побачити, чим живуть інші, поділитися із друзями своїми думками. У цій «павутині» ми відшуковуємо своїх однокласників, одногрупників, друзів, родичів. На якість інтернету сьогодні гріх скаржитися, в один клік можно отримати будь-яку інформацію. Мене влаштовує навіть у Куданівці, меседжер працює.

Олексій (59 років): –  У мене був раніше  інтернет від Укртелекому і  постійно відчував із ним труднощі. Ціна з року в рік піднімається, а якість залишається ніякою. Укртелеком знову підняв ціну, до 240 гривень. Кабельне – це сучасні технології, а ось Укртелеком – старе і віджите. Перед Новим роком була акція, і я підключився до кабельного. Задоволений і швидкість гарна.

Дехто з наших дописувачів не просто повідомив про наявність якісних послуг, а й детально розповів, яким інтернетом користується і скільки за це платить. На жаль, нам не змогли написати та якось повідомити жителі віддалених сіл Лебединщини, через низьку якість інтернет-послуг. Але вони подякували нам, що в такий складний для друкованих видань час, «ЖЛ» хоч і з запізненням через недоліки в роботі пошти, але потрапляє до їхніх поштових скриньок. Саме в таких ситуаціях варто пам’ятати про всіх жителів громади, які не завжди мають можливість отримувати інформацію з інтернету.

Ігор КОЛЄСНІКОВ

Поділіться
[uptolike]