Лебединська поліція інформує (10-16.01)

лебединська поліція інформує

ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. Працівники групи реагування патрульної поліції, патрулюючи територію міста Лебедин, зупинили автомобіль, водій якого порушив Правила. Під час перевірки документів 22-річного кермувальника у поліцейських виникли сумніви щодо справжності посвідчення водія.

Тож правоохоронці перевірили документ за наявними базами поліції та встановили, що водійське посвідчення з такої серії та за таким номером видане іншому громадянину. Відносно юнака вже відкрили кримінальне провадження. Після закінчення досудового розслідування, порушник постане перед судом.

ПРОДАЖ АКЦИЗНОГО ТОВАРУ НЕПОВНОЛІТНЬОМУ. Поліціянти сектора ювенальної превенції Сумського районного управління поліції із лебединськими працівниками поліції в одному із магазинів Лебедина виявили та задокументували факт продажу тютюнових виробів неповнолітній особі.

Правоохоронці склали адміністративний протокол за ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкції статті передбачають штраф від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 6800 до 13600 грн. Найближчим часом протокол розгляне адміністративна комісія.

Правоохоронці нагадують: законодавство забороняє продаж особам, які не досягли 18-річного віку, тютюнових та алкогольних напоїв. І закликають громадян, які стали свідками продажу чи купівлі неповнолітніми цигарок або алкоголю, зупинити і продавця, і дитину, а також повідомити про факт на спеціальну лінію «102» для відповідного реагування.

ВИЯВИЛИ НАРКОТИКИ. Під час санкціонованого обшуку у рамках кримінального провадження щодо крадіжки електроінструмента у 37-річного жителя Ворожби лебединські працівники сектора кримінальної поліції виявили наркотичні засоби – чотири повні банки подрібненого канабісу і ще чималу кількість у інших ємностях та згортках.

До того ж, поліцейські знайшли саморобний пристрій для вживання наркотичних засобів. Виявлене вилучили та направили на проведення відповідної експертизи.

Відносно чоловіка слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років. Досудове розслідування триває.

За матеріалами відділу комунікації ГУНП Сумської області

Поділіться
[uptolike]