ЛЕБЕДИНЩИНА. Субсидії перепризначать автоматично, але не всім

субсидії лебединцям виплачують

До кінця червня лебединці мають змогу подати заяву на отримання субсидії у неопалювальний період. Насамперед, це стосується тих, хто подає заяву про призначення субсидії вперше. Також новий пакет документів мають надати орендарі житла; внутрішньо переміщені особи, які винаймають житло; родини, у яких відсутні доходи; родини, у яких змінився склад сім’ї; домогосподарства, справи яких розглядались на комісії тощо. Іншим споживачам державну допомогу перепризначать автоматично, без звернення.  

Для громадян, які звертатимуться за призначенням субсидії у червні 2019 року, середньомісячний сукупний дохід враховуватиметься за IV квартал 2018 року та І квартал 2019-го.

22 травня Кабмін затвердив порядок перевірки отримувачів субсидій та інших соціальних виплат. Про це йдеться у повідомленні на сайті Кабінету Міністрів України.

Перевірки проводитимуть, аби державну допомогу отримували лише ті громадяни, які її потребують. Фахівці, насамперед, перевірятимуть інформацію про громадян, яка впливає на рішення про виплату соціальної допомоги.

До речі, днями керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв повідомив на сторінці у Facebook про можливість зменшення у липні ціни на газ для населення на 8%.  

Поділіться
[uptolike]