ЛЕБЕДИНЩИНА. Бабуся змушена стягувати аліменти зі своєї доньки для онуки

Жителька Лебединщини змушена «боротися» за аліменти із власною донькою на користь онуки. «Горе»-мати заборгувала майже 14 тисяч гривень. Застосувавши до боржниці заходи примусу, спеціалісти юстиції з арештованого ними рахунку перерахували дитині необхідну суму.

Однак мати і надалі не вплачувала аліменти, тож заборгованість знову сягла значної суми – 10 тисяч гривень. Працівники виконавчої служби наклали арешт на майно і кошти боржниці та винесли постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Це передбачено пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває. Лише після цього жінка нарешті згодилася шукати компроміс у перемовинах зі своєю матір’ю.

Нагадаємо, ініційований Міністерством юстиції України закон #ЧужихДітейНеБуває передбачає санкції, які змушують боржників по аліментах, не зважаючи на місце роботи та статус таких батьків, сплачувати заборгованість. Від початку 2019 року на користь дітей Сумщини було стягнуто понад 58 мільйонів гривень аліментів.

Поділіться
[uptolike]