ЛЕБЕДИН. Засуджений ґвалтівник неповнолітньої

Охтирський міськрайонний суд наприкінці грудня визнав винним 34-річного жителя Лебедина у зґвалтуванні неповнолітньої дитини. Про це повідомляє прокуратура Сумської області.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений у 2016 році звільнився з місця позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння крадіжок. Вже через декілька місяців він почав проживати з жінкою, у якої було троє малолітніх діток.

Уже наприкінці їхніх стосунків чоловік вчергове був засуджений до 6 місяців арешту. За декілька місяців до цього його співмешканку рішенням суду позбавили батьківських прав за ухилення від своїх обов’язків із виховання та догляду за дітьми. Коли діти опинились у патронатній сім’ї, найстарша, 8-річна, дівчинка, зізналася дорослим, що стала жертвою сексуального насилля з боку співмешканця матері.

Лебединським відділом Роменської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у цій справі.

«Спеціалісти підтвердили факт насилля. Не заперечувала цього й мати дівчинки. У суді вона розповіла, що намагалася завадити чоловікові, але він її бив і погрожував убивством, якщо вона комусь розповість», – повідомив прокурор відділу Олександр Оснач.

За рішенням суду обвинуваченого визнано винним за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Він засуджений до 14 років позбавлення волі. На вирок суду чоловік чекав у СІЗО.

До речі. Частина 4 статті 152 передбачає покарання за вчинення дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди. Такі дії караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Поділіться
[uptolike]