ЛЕБЕДИН. «З ким воюємо, брате?!»: доповнена і передрукована

Книга Лебединського письменника Бориса Ткаченка

Саме такі дві головні характеристики пролунали від місцевого мецената, голови Благодійного фонду ім. І.Г. Лозового Івана Лозового на адресу книги лебединського письменника, історика та краєзнавця Бориса Ткаченка «З ким воюємо, брате?!». Саме ж обговорення видання відбувалося з нагоди її чергової презентації у Лебединському медичному училищі ім. проф. М.І. Сітенка.

Ще до початку заходу у головній залі училища було доволі людно. Серед гостей можна було помітити депутатку Сумської обласної ради Лілію Ричкіну, представників керівного апарату Лебединської міської ради, очільників загальноосвітніх та вищих навчальних закладів міста. Ближче до четвертої по обіді глядачів все більшало — було помітно чимало педагогів та вихователів (Автоматично виникли запитання: а) невже більше нікого не зацікавила презентація книги місцевого автора? б) чи ж із доброї волі тут усі ці люди; чи, мо’, як завжди «добровільно примусово»? – ліричний відступ авторки), кілька військових, декого із лебединських активістів.

Презентація розпочалася із виступу Івана Лозового, який, перш ніж запросити на сцену Бориса Ткаченка, привітав зі вступом у шлюб секретаря Лебединської міської ради Оксану Древаль та місцевого активіста, голову громадської організації «Місто 2.0» Сергія Воронова, вручивши парі букет червоних троянд. Закінчивши із приємною місією, Іван Іванович зазначив, що був розчарований, дізнавшись, що вихід у світ книг, подібних «З ким воюємо, брате?!», жодним чином не підтримується державою. Після цього ж сцену у повне своє володіння отримав Борис Ткаченко.

Як і завжди, мудрому історику, краєзнавцю та й просто людині, котра чимало прожила і чимало побачила, було що розповісти. Борис Іванович із властивим йому гумором та чесними кпинами й критикою оповідав історії із власного життя, своє становлення як патріота, як письменника і, мабуть, як людини. Чимало уваги письменник приділив сучасним відносинам України та Росії, неоголошеній війні на Сході нашої держави, непростому українському сьогоденню.

«З ким воюємо, брате?!» – десята, ювілейна книга Бориса Ткаченка. Має присвяту пам’яті загиблого в зоні проведення АТО молодого лебединця Богдана Брисенка. Вона побачила світ у 2016 році, потім дещо «оновилася» і була додрукована наступного року, а ось нині стала ще кращою. Книга 2019 року випуску має тверду палітурку, ззаду на обкладинці зображено фото автора разом із Іваном Лозовим, завдяки фінансуванню якого і став можливим передрук видання.

За словами Івана Івановича, книга «З ким воюємо, брате?!» обов’язково потрапить до близько 600 бібліотек по всій Україні. Адже, на його думку, подібні історії необхідні для читання, вивчення та розуміння як минулого, так і сьогодення.

Поділіться
[uptolike]