ЛЕБЕДИН. Соціальні виплати залишаються основною складовою міського бюджету

Лебедин субсидії

За 10 місяців 2019 управління праці та соціального захисту населення Лебединського міськвиконкому виплатило лебединцям більше 76 мільйонів гривень різних видів державних допомог і субсидій.

Про це йшлося під час обговорення стану соціального захисту населення міста на черговому засіданні виконавчого комітету Лебединської міськради.

35 874,9 тис. гривень складають державні соціальні допомоги лебединським сім’ям із дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I та II групи внаслідок психічного розладу, допомоги прийомним сім’ям.

34 341,9 тис. гривень – загальний розмір призначених лебединцям субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Із початку 2019 року субсидії отримували 6 368 сімей, на 1 листопада ними користуються 3 213 сімей. За січень-жовтень 2019 року субсидію готівкою на тверде паливо та скраплений газ призначено 155 сім’ям на суму 532,5 тис. гривень.

4 820,2 тис. гривень використано лебединцями-отримувачами пільг на житлово-комунальних послуг. Серед них – ветерани війни, особи, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани військової служби, діти війни, багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю та інші.

Показовими ці цифри є у розрізі загального бюджету Лебедина. Так, у  першій редакції цього фінансового документу на 2019 рік, затвердженій у грудні 2018-го, загальна сума надходжень передбачалася майже 242 мільйони гривень. При цьому планувалося, що місто отримає майже 74 мільйони власних доходів та більше 168 мільйонів трансфертів. Левова частина трансфертів – більше 100 мільйонів – субвенції на надання державних допомог, пільг і субсидій тощо.  

Поділіться
[uptolike]