ЛЕБЕДИН. На сесії міської ради не обійшлося без сліз

Лебединський мер Олександр Бакликов

Неповних два тижні минуло від часу скликання позачергової 57 сесії Лебединської міської ради. І ось, сьогодні, у понеділок, 25 листопада, в присутності 23 депутатів відбулася чергова 58 сесія.

Про роботу виконавчих органів міської ради за 10 місяців 2019 року перед присутніми звітував міський голова Олександр Бакликов. Він детально зупинився на всіх напрямках роботи, яку здійснює  виконавчий комітет на основі власних та делегованих повноважень. Звіт було взято до відома та одноголосно підтримано депутатами.

А ось наступний проект рішення викликав у присутніх у залі депутатів пожвавлення. Вкотре міська рада повернулася до обговорення роботи міськрайонного радіомовлення «Світанок». «ЖЛ» неодноразово висвітлювала події, пов’язані зі «світанковими» перипетіями.

Свого часу в.о. редактора «Світанку» Наталії Панченко через доволі непрості стосунки із міськрадою навіть довелося оголошувати голодування. І ось через пів року маємо чергове протистояння.

Цього разу на розсуд депутатів винесли проєкт рішення про внесення змін до Програми висвітлення діяльності Лебединської міської ради, її виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації у 2019 році. Цими змінами пропонувалося забрати у радіомовлення 25 тисяч гривень із 46 тисяч, які на початку року передбачалися на висвітлення діяльності міської ради у радіоефірі.

Наталія Панченко поінформувала, що нині влада Лебедина має борг у 14 тисяч гривень перед редакцією радіомовлення за висвітлення інформації про роботу міської ради. Після цього свою точку зору висловили ще декілька депутатів, і загалом обговорення вийшло доволі емоційним. Насправді, настільки, що очільниця радіомовлення врешті не стримала сліз та на знак простесту залишила залу засідань. У підсумку, депутати не підтримали проект рішення. Хоча, ймовірно, залишені у Програмі для радіомовлення кошти все одно не потраплять на рахунки «Світанку», і залишаться невикористаними.

Далі міські обранці були більш одноголосними і підтримали всі проекти рішень, винесені на розгляд сесії. Наприкінці засідання було взято до відома звіт про роботу постійної комісії з питань охорони здоров’я, молоді, освіти, культури, соціального захисту населення, засобів масової інформації. Міський голова  подякував комісії за роботу та під оплески присутніх привітав її голову Людмилу Химич із днем народження.

Поділіться
[uptolike]