ЛЕБЕДИН. На сайті Президента України голосують за збереження Лебединого озера

6 листопада на офіційному сайті Президента України з’явилася електронна петиція №22/077862-еп «Допомога в збереженні озера Лебедине». Її автором є Лідія Клещова.

Резонанс довкола теми Лебединого озера, необхідності його очистки та відродження колишньої відпочинкової інфраструктури не вщухає протягом останніх років. Особливе обурення у жителів Лебединщини виникло після появи у мережі фотографій з висоти пташиного польоту – де видно, наскільки водойма цьогоріч обміліла.

Вочевидь, зважаючи на ці і не тільки фактори, лебединці вирішили звернутися до представників вищої влади, зокрема Президента України. Так, на офіційному інтернет-представництві глави держави, у розділі «Електронні петиції» 6 листопада з’явилося звернення Лідії Клещової, котра просить допомогти у збереженні озера Лебедине.

Озеро Лебедине.
Перлина Лебединщини, за роки незалежності і бездіяльності місцевої влади почало швидко міліти, перетворюючись на велике болото.
Просимо вас вжити заходів, щодо порятунку озера, а саме:
– допомогти розробити (гидротехнічний проект),для відновлення функціонування джерел,які підтримують рівень води в озері.
-І підтрати фінансово.
Місцева влада говорить,що у неї не має коштів на ці роботи
,

подається мовою оригіналу.

Трохи більше, ніж за тиждень, петицію підтримала 141 особа. Усього, аби зверенення потрапило на розгляд до президента, необхідно набрати 25000 підписів. Бажаючим проголосувати доведеться зареєструватися (або авторизуватися, якщо вже маєте акаунт) на сайті.

Шкода тільки, що авторка петиції не потурбувалася про конкретніший опис географічного положення водойми – у тексті зазначено лише розмите «Лебединщина», замість зазначення, принаймні, Сумської області. А це може стати додатковою проблемою, адже в Україні є чотири населені пункти із назвою Лебедин (наше місто і три села – на Київщині, Черкащині, Чернігівщині). Лебедине озеро теж не одне – «тезок», як мінімум, наша місцева водойма має у Чернівецькій, Київській та Херсонській областях.

Поділіться
[uptolike]