ЛЕБЕДИН. 41730,00 грн. штрафу заплатить Лебединський хлібозавод

Лебединський хлібозавод

Сумський окружний адміністративний суд підтвердив правомірність застосованого штрафу в розмірі 41730,00 грн. до ТОВ “Лебединський хлібозавод” за відмову в допуску державних інспекторів до позапланової перевірки.

Таким чином, суд відмовив товариству у скасуванні постанови про накладення штрафу за результатами перевірки інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, повідомляє сайт відомства.

Раніше державними інспекторами управління у ході планового контролю у ТОВ «Лебединський хлібозавод» були виявлені порушення. Зокрема, борошно зберігається з порушенням температурних режимів; харчові продукти не захищені від павутиння, іржі, пилу, комах та щурів; в усіх цехах стеля вкрита павутинням та брудом; поверхні обладнання вкриті іржею та на момент перевірки не надано особові медичні книжки працівників. За результатами перевірки був зроблений припис про усунення виявлених порушень та застосовані штрафні санкції.

Згодом для перевірки стану виконання припису щодо усунення порушень проведено позаплановий контроль ТОВ «Лебединський хлібозавод». Та цього разу державним інспекторам було відмовлено в допуску до підприємства – через «небажання керівника ТОВ «Лебединський хлібозавод» О. Марченка допускати державних інспекторів до здійснення заходів державного контролю, в зв’язку з тим, що не усунув у повній мірі порушення вимог законодавства, які зазначені в приписі, що виданий за результатами проведення планового заходу, та не бажає, щоб інспектори заходили на підприємство».

У ході розгляду справи ТОВ «Лебединський хлібозавод» притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу в розмірі десяти мінімальних заробітних плат – 41730,00 грн. Не погодившись із даною постановою, ТОВ «Лебединський хлібозавод» звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови про накладення штрафу.

Під час розгляду справи в суді доведено правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій, а тому рішенням Сумського окружного адміністративного суду ТОВ «Лебединський хлібозавод» відмовлено в задоволенні позовних вимог, а постанова про застосування штрафних санкцій у розмірі 41730,00 грн. визнана законною.

Поділіться
[uptolike]