Коронавірус на Лебединщині: плюс одна підозра

Станом на 12:00 14 квітня у м.Лебедині та Лебединському районі досі не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

Утім, до Сум на ПЛР-тестування будуть відправлені аналізи ще однієї пацієнтки, жительки Лебедина. Це означає, що в місті з’явилася друга підозра на коронавірус. Нагадаємо, що попередня «лебединська підозра» не підтвердилася після проведення ПЛР-перевірки.

Таку інформацію «ЖЛ» повідомив завідувач Лебединського міськрайонного відділу ДУ «Сумський лабораторний центр МОЗ України» Василь Брага. Як уточнив спеціаліст, попередньо зроблений експрес-тест показав негативний результат на COVID-19, але загальна картина перебігу респіраторного захворювання потребує додаткової перевірки. Результати тестування стануть відомі найближчими днями.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 09:00 14 квітня в Україні було підтверджено 3372 випадки COVID-19, із яких 98 – летальні. 118 пацієнтів одужали. Кількість інфікованих коронавірусом осіб на Сумщині за останню добу лишилася незмінною – 74. Водночас у області є перші вилікувані від коронавірусу – вони були пацієнтами обласної інфекційної клінічної лікарні ім.З.Й.Красовицького.

Інфографіка Сумської ОДА
Поділіться
[uptolike]