Коронавірус на Лебединщині: ні хворих, ні підозр

Станом на 12:00 23 квітня у м.Лебедині та Лебединському районі не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

Жодна із попередніх лебединських підозр на коронавірус, про які повідомляла «ЖЛ», не підтвердилася після ПЛР-тестування. Себто, на сьогодні, за повідомленням завідувача Лебединського міськрайонного відділу ДУ «Сумський лабораторний центр МОЗ України» Василя Браги, на Лебединщині відсутні хворі та особи з підозрою на COVID-19.

Кількість місцевих жителів, прибулих з-за кордону, які нині перебувають на самоізоляції, постійно змінюється. Зараз їх 32 особи (11 – район, 21 – місто).

До речі, як уже повідомляла «ЖЛ», Лебединська ЦРЛ була забезпечена 200 експрес-тестами для визначення коронавірусу. Сьогодні у телефонній розмові головний лікар Владислав Шепіль вкотре підтвердив, що тести у закладі є, і за потреби використовуються лікарями. Нині їх залишилося близько 180 штук. Ще жоден із використаних експрес-тестів не показав позитивний щодо захворювання результат.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 23 квітня в Україні було підтверджено 7170 випадки COVID-19, із яких 187 – летальний. 504 пацієнти одужали. Кількість інфікованих коронавірусом осіб на Сумщині зросла до 89.

Поділіться
[uptolike]