Коронавірус на Лебединщині: доба без хворих

коронавірус Лебедин

Допоки коронавірус встановлює чергові негативні рекорди по Україні, для Лебединщини минула доба, 6 жовтня, пройшла без змін. На щастя, ні в місті, ні в районі не зареєстровано нових випадків COVID-19. Таку втішну статистику повідомляє Сумський обласний лабораторний центр МОЗ Украни.

Водночас за вівторок на Лебединщині видужало 3 ковідних пацієнтів: 2 – у місті, 1 – у районі.

Утім, надто радіти тимчасовому послабленню хвороби не варто надто активно. Бо Лебедин із понеділка перебуває у «помаранчевій» карантинній зоні (замість «жовтої»), а Лебединський район – у «жовтій» (замість «зеленої»). Зміна карантинного зонування пов’язана зі стрімким збільшенням кількості захворілих на COVID-19, що реєструється на Лебединщині.

Це підтверджує і попередня статистика: за понеділок, 5 жовтня, у Лебедині додалося 7 хворих, у Лебединському районі – 3.

– Хвороба поширюється у домашніх осередках – у таких випадках хворіють майже всі члени сім’ї, а також у закладах, установах та організаціях. Зокрема, мова про ТОВ «МІК» (колишня швейна фабрика), лікарню. Також зафіксовано 2 випадки захворювання дітей по Лебедину. Нині маємо і значну кількість підозр у місті та районі,

наголошує керівник Лебединського міськрайонного відділу ДУ «Сумський ОЛЦ МОЗ України» Василь Брага.

Протягом останнього тижня, із 29 вересня до 6 жовтня, число ковідних хворих за весь час пандемії збільшилося із 89 (75 – місто, 14 – район) до 139 (118 – місто, 21 – район). На ранок 7 жовтня одужало 69 жителів Лебединщини.

Поділіться
[uptolike]