Кому лебединці мають надсилати показники лічильника?

Через зміну постачальника газу, часто доводиться чути питання, як і кому нині передавати показники газових лічильників? І хоча до цього пояснення ми вдавалися вже не раз, пригадаймо, що й до чого. До того ж маємо з цього приводу офіційне роз’яснення нового постачальника – компанії «Нафтогаз України».

Як передавати показання лічильника газу? Передавати показання і надалі необхідно вашому оператору ГРМ (облгазу, у випадку лебединської громади – це АТ «Сумигаз») у період із 1 до 5 числа кожного місяця. Оператори газорозподільної мережі  (облгази) – це державні компанії, що здійснюють доставку газу споживачу. Обов’язки облгазу – підключення/відключення блакитного палива, забезпечення якості та тиску газу, реагування на аварійні виклики, усунення аварій та отримання показань лічильників. За надання цих послуг клієнт отримує окремий рахунок та сплачує його.

Передати показання вашому оператору ГРМ можна одним із способів:

1. Зафіксувати показання в Особистому кабінеті на сайті 104.ua

2. Передати показання за допомогою чат-боту 7104ua у месенджері Viber.

3. Зафіксувавши показання в мобільних додатках 104Mobile для користувачів смартфонами та 104 Mobile Light для користувачів iPhone.

4. SMS-повідомленням на номер 7104 у форматі: ХХХХХХХХХХ[пробіл]ХХХХХ, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку, ХХХХХ – показання лічильника (до 5 цифр).

5. На номери контакт-центру 0542-70-30-04, 067-00-03-104.

(інформація із офіційного сайту компанії «Сумигаз»)

Чому я не можу передавати показання до ГК «Нафтогаз України»? Згідно із законодавством України, компанія не має права отримувати показання щодо споживання газу від споживача. Ця функція покладена на операторів ГРМ (облгази). Саме тому громадяни отримують дві платіжки за газ:

1) за доставку/розподіл газу (від оператора ГРМ);

2) за спожитий газ (від постачальника – ГК «Нафтогаз України»).

Що сплачувати до ГК «Нафтогаз України»?

ГК «Нафтогаз України» – компанія-постачальник природного газу, якій споживачі оплачують фактично спожитий об’єм газу. Тому дуже важливо, щоб громадяни вчасно та правильно передавали показання оператору ГРМ, і компанія могла зробити коректні нарахування у платіжках.

Поділіться
[uptolike]