Карантинимо до травня: усі обмеження продовжено

Карантин в Україні продовжено до 11 травня. Про таке рішення уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на черговому засіданні Кабміну 22 квітня.

Необхідність продовження карантину випливає із прогнозів аналітиків НАН України, а також даних Міністерства охорони здоров’я. Останні, до слова, свідчать про те, що пік захворюваності на COVID-19 у нашій державі припаде на початок травня.

Утім, за словами Дениса Шмигаля, уряд має чіткий план щодо виходу країни із карантинe, що складається із п’яти етапів.

«Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%. За нашими розрахунками, «День К» має настати 12 травня», – йдеться у дописі щодо продовження карантину на офіційному Telegram-каналі посадовця.

До цього часу очікується прийняття низки важливих рішень, що мають позитивно вплинути на динаміку профілактики захворюваності. Це, зокрема, збільшення кількості тестувань на коронавірус, покращення забезпечення лікарів та лікарень усім необідним, запровадження Е-контролю самоізоляції як альтернативи обсервації тощо. Крім того, об’єкти обслуговування населення будуть повинні «оновити» правила свого функціонування щодо обов’язкового соціального дистанціювання, масочного режиму та постійної дезінфекції.

«Якщо все буде добре і епідемічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг. Можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше», – зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що попереднє рішення щодо продовження карантину було прийняте урядом 25 березня. Тоді дату закінчення обмежень перенесли із 3 на 24 квітня.

Поділіться
[uptolike]