«Ювелірна» афера в Сумах: B2B JEWELRY

Довірливі українці, особливо поважного віку – цільова аудиторія шахраїв. Взяти до уваги бодай дороговартісні речі. Погодьтеся, в українських реаліях у більшості ювелірних магазинів пенсіонер, який обирає каблучку, або пенсіонерка, яка купує собі сережки – дуже рідкісне явище. Але у окремих «диво-магазинах» старші люди з’являються чи не частіше за молодь, навіть попри доволі високі ціни за прикраси. 

ПРО ЩО МОВА?

«B2B Jewelry» – компанія, яка займається виготовленням і продажем прикрас із золота та срібла. На сьогодні ними відкрито 115 фірмових магазинів, 90 з яких – в Україні, один з них знаходиться у Сумах.

Офіційно проект B2B Jewelry позиціонує себе як мережа з продажу ювелірних виробів з бонусною програмою. Чи так це насправді? Чи все ж компанія B2B Jewelry – це фінансова піраміда? Фінансова піраміда, яка залучає гроші своїх клієнтів під 400%, і продає прикраси, грабуючи українців?

Фото – скріншот з сайту https://b2bjewelry.co/

Одна із наших співрозмовниць, Валентина Іванівна, прийшла до магазину B2B у Сумах уже вдруге. Раніше вона купила тут сережки на день народження онучки, а цього разу вирішила придбати сертифікат, але вже собі. Каже, якщо за сережки гроші виплачують щотижня, чому б не купити ще сертифікат та отримувати більше. Коли отримає пенсію, планує майже на всі гроші купити ще сертифікати. «Хоч би не обманули», – говорить Валентина Іванівна, перш ніж заплатити готівкою за сертифікат. 

ЯК ОБМАНЮЮТЬ НАРОД?

За роки незалежності в Україні прогриміло декілька справ з фінансовими пірамідами. Назвемо найгучніші з них: King’s Capital (збитки приблизно 180 мільйонів доларів), Ліонебанк-Україна (збитки приблизно 10 мільйонів доларів), MMCIS (збитки приблизно 70 мільйонів доларів) та Helix (збитки приблизно 50 мільйонів доларів).

Наприклад, King’s Capital, засновником якої є Роберт Флетчер, американський бізнесмен, наставник та автор тренінгового проєкту «Як стати мільйонером». Після понад 6 років перебування в СІЗО, 13 лютого 2015 року його випустили під заставу, та суд ще триває.

Також, як приклад, Helix Capital Group, організаторами якої є троє тернополян. Їх затримали правоохоронці у жовтні 2017-го і випустили під заставу. І не завершився ще суд над Дмитром Нагутою, Романом Феликом та Богданом Воронцовим, які обіцяли вкладникам 240% річних, як в Україні відкрилась нова структура, що пропонує до 416% у рік – мережа магазинів ювелірної продукції B2B Jewelry. 

B2B JEWERLY: ШАХРАЙСТВО НОВОГО ЧАСУ 

Здавалося б, що у теперішній час українці вже добре обізнані з подібними схемами і ніхто б не мав на них вестися. Але…

З першого погляду усе виглядає продумано та вигідно: магазин ювелірних виробів, який ще і кешбек-сервіс пропонує своїм клієнтам, наче бонус-плюс у ПриватБанку чи власне кешбек від Монобанку. 

Так, у B2B дуже незвичайні ювелірні салони. У них клієнтам сплачують за покупки – надають кешбек (повернення коштів), який становить більше ціни виробу. Про компанію, окрім сарафанного радіо, можна почути та побачити звідусіль – це і реклама на білбордах у місті, і численні сайти компанії, і блогери в соцмережах, які стали її «партнерами». 

Фото Анжеліки Челікіді-Сініченко

Реклама для легкого заробітку з В2В активно поширюється і в соціальних мережах, зокрема на Youtube-каналах та Instagram-сторінках, де блогери-партнери просувають цю схему, таким чином залучаючи нову аудиторію до себе в команду.

Скріншот YouTubе-каналу Наталії Видюл
Фото – скріншот одного з сайтів B2B. Приклад відгуку можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/X7doZDIQVhc Відео з презентації проєкту в Сумах: https://youtu.be/TFvT1fcCNhQ

Подібні відгуки свідчать про те, що магазини В2В Jewelry насправді «працюють» і будь-хто може там купити собі або прикрасу, або ж дещо цінніше. Найдорожчим товаром, який можуть собі придбати споживачі ювелірного магазину мережі В2В, є не самі прикраси, а сертифікати, забезпечені золотом або сріблом.

Перевагою такого сертифіката є ставка, що складає неймовірні для сьогоднішньої України 8% на тиждень або 416% річних. Виплати за сертифікатом теж проходять щотижня.  Більшість покупців приходять в салони саме за сертифікатами. За годину в магазині ми бачили, як кілька клієнтів сплатили за них від 20 000 до 60 000 гривень.

Фото Анжеліки Челікіді-Сініченко

Лозунгом компанії B2B Jewelry стала фраза «жити в достатку». Нижче ми перелічили запропоновані B2B Jewelry способи взаємодії з компанією для покращення життя українців.

ЯК ПРАЦЮЮТЬ?

По-перше, це золото та срібло. Мережа працює близько із двадцятьма постачальниками ювелірних виробів на чолі із заводом «Шарм». На цінниках зазначено подвійну суму: одна – вартість товару, а друга – кешбек.

Фото Анжеліки Челікіді-Сініченко

Кешбек становить 104%. Це говорить про те, що прикраси купляємо фактично безкоштовно і ще й залишаємося у хорошому плюсі. За умовами мережі: кешбек розбивають на 52 частини й виплачують на рахунок в особистому кабінеті на сайті магазину протягом року. Звідти ви можете перерахувати гроші на свою банківську карту. Наприклад, ви купуєте за дві тисячі гривень каблучку і за рік вам повернуть рівними частинами 2080 гривень. 

Фото – скріншот з сайту https://b2bjewelry.in.ua/

По-друге, як ми вже і казали, у пріоритеті компанії продаж сертифікатів. Продавці запевняють, що сертифікати дають право в будь-який момент отримати вироби із золота або срібла на номінал сертифіката,  який стартує від 1 000 гривень. За сертифікатом обіцяють 8% на тиждень або 416% річних. Щотижня на картку «капають» виплати за сертифікат. Із мінімальним номіналом 1000 гривень, щоп’ятниці клієнт отримує по 80 гривень, тобто «інвестиція» повернеться за чотири місяці, а далі чистий прибуток.

У разі обміну сертифіката на ювелірні вироби нарахування відсотків кешбеку припиняється.

Фото – скріншот з сайту https://b2bjewelry.in.ua/

По-третє, мережевий маркетинг. Компанія стимулює залучення нових клієнтів: кожен «інвестор» фінансово мотивований загітувати на покупку сертифікатів родичів і знайомих.

Працює мережа за реферальною програмою – класичною схемою Понци, розробленою Чарльзом Понці в 1920-х рр, за якою прибуток виникає за рахунок нових учасників. Ця ж схема працює багатьох сумнозвіснних аферах, у тому числі – і МММ Мавроді.

Схема Понці – це шахрайська інвестиційна афера, що сплачує старшим інвесторам гроші, зібрані від нових інвесторів. Проблема такої схеми полягає в тому, що в кінцевому результаті не всі інвестори отримують виплати. 

Особи, які стали клієнтами мережі В2В за рекомендацією «інвестора», стають членами його «мережі»-команди. Ці ж так звані «інвестори» отримують відсоток від їхніх покупок. Чим вище цей показник – тим більше реферальних бонусів він отримує. У цій системі 23 ранги від «Новачок» до «Діамант». Оборот від $0 до $100 000 000, бонуси – від 8 до 19% за кожен внесок «своєї» людини.

Фото – скріншот з сайту https://b2bjewelry.in.ua/
Фото – скріншот з сайту https://b2bjewelry.in.ua/

На сторінці компанії у Facebook була опублікована інформація, що сьогодні у проєкт вклали свої гроші 424 000 людей в Україні, Казахстані та Росії. За ключовими словами «B2B Jewelry» компанію у пошуковиках шукали понад 26 000 разів за останній місяць. 

«Які можуть бути плани у фабриканта? Ми тримаємо курс на маштабування та плануємо відкрити магазини у кожному обласному та районному центрі України. Мені подобається, як говорять наші менеджери: у 21 столітті кращий подарунок не книга, а ювелірний виріб від B2B Jewelry!»

коментує свої майбутні плани власник B2B Jewelry Миколай Гонта.   

ХТО «ВЕДЕТЬСЯ»?

Можна виділити 2 типи клієнтів B2B Jewelry. Перший тип – це люди, які хочуть вірити у те, що хоча б тут їх не ошукають. До цього типу відноситься більшість пенсіонерів. А другий тип – це люди, які усвідомлюють ризик лишитись ні з чим, якщо система впаде, як колись впала МММ, але все одно хочуть спробувати заробити гроші у такий спосіб. Ці люди можуть брати кредити на великі суми, або залишати там свої заощадження і кожного тижня, або місяця отримувати прибуток. Різниця між цими типами клієнтів в усвідомленості. 

Даніїлу Трубачову 21 рік, він навчається в університеті на четвертому курсі та працює неповний день у приватній школі педагогом-організатором. Коли B2B Jewelry тільки починали набирати оберти, батько хлопця сказав, що варто вкласти гроші в цю систему, але робити це потрібно швидко, тому що довго вона не проживе. Даніїл спочатку хотів взяти кредит, щоб отримувати більший відсоток прибутку, але почав відтягувати цей процес і врешті зрозумів, що вже запізно вкладати великі суми, і вирішив вкластись хоча б мінімально.

Мені кожного тижня на мій особистий кабінет нараховуються гроші. Раніше можна було кожного тижня перевести їх собі на карту, але тепер так не можна. За новими правилами треба, щоб у тебе зібралось мінімум 200 гривень, тільки тоді їх можна забрати,

ділиться Даніїл. 
Фото Даніїла Трубачова
Фото Даніїла Трубачова

Для того, щоб придбати будь-що на сайті компанії, людині обов’язково потрібно зареєструватись. 

Фото – скріншот з сайтy https://b2bjewelry.co/

Зазвичай клієнти, що вже приєдналися до системи мережевого маркетингу, надсилають своїм друзям та близьким посилання, за яким потрібно це зробити. Але якщо у вас немає такого посилання, можна зареєструватись без нього, у графі «хто запросив» вже за замовчуванням є номер менеджера або системи. Для реєстрації крім вашого ПІБ та номеру телефону нічого не потрібно. Далі ви потрапляєте у свій особистий кабінет, у якому можете відстежувати ваш поточний рівень у системі, кількість відсотків, баланс, а також прибуток, обіг та команду. 

Фото – скріншот з сайтy https://b2bjewelry.co/

Вам відразу пропонують перейти на сторінку магазину та обрати для себе прикраси або сертифікат. До речі, позиціюючи себе як ювелірний магазин, B2B jewelry не дає можливості на сайті переглянути варіанти прикрас, ми маємо лише можливість обрати вагу прикраси та тип. Це досить дивно, як для магазину, але має свою мету, бо продаж на сайті направлений здебільшого на продаж сертифікатів. 

Фото – скріншот з сайтy https://b2bjewelry.co/

ПРОДАЖ ВЖИВУ

У той самий час на вулиці Петропавлівська, 73 А, у Сумах знаходиться мережевий магазин «В2В». Досить таки звичайний, на перший погляд, ювелірний магазин – із картинами щасливої подружньої пари на білих стінах, привітними продавчинями, асортиментом прикрас із срібла та золота.

Однією з «особливостей» цього магазину є численні маніпулятивні прийоми, які застосовують консультанти у спілкуванні.

По-перше, відведення уваги покупця від суми витрати до суми прибутку: на етикетках прикрас вказано дві ціни, де перша – ціна прикраси, друга – сума, яку отримує покупець через рік з відсотками.

По-друге, жодної примусовості у виборі: продавчині спочатку пропонують придбати не надто дорогі прикраси або ж сертифікат на мінімальну суму, а потім на контрасті озвучують приголомшливі суми, які сягають за 20 000 гривень за дорожчі ювелірні вироби або дорожчі сертифікати.

По-третє, працівники розповідають клієнтам, частіше тим, хто вагається,  про свій перший досвід співпраці із «В2В», про свої вагання, шалений прибуток та задоволеність результатами.

У магазині при покупці не видають фіскальні чеки. А ще тут немає терміналу, аби розрахуватися карткою, що є порушенням законів України.  Згідно з постановою КМУ від 29 вересня 2010 р. №878, заклади, які проводять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг і які відповідно до закону використовують реєстратори розрахункових операцій, обов’язково повинні мати термінал для оплати карткою у населених пунктах, де живе понад 25 тисяч громадян. А населення Сум складає близько двісті шістдесят п’ять тисяч жителів. 

Розрахуватися у магазині можна як гривнями, так і валютою. А замість чеків дають папірці із печаттю фізичної особи, логотипом мережі та з відсутністю будь-яких інших вихідних даних та реквізитів.

До того ж, у «Куточку споживача»  замість книги відгуків та пропозицій висить звичайний папірець, на якому вказано лиш номер телефону.

Фото Анжеліки Челікіді-Сініченко

Окрім того, ми не побачили в наявності потрібних документів, які мають бути у відкритому доступі:

  • Постанова КМУ № 833 від 15.06.2006р. «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів»;
  • ЗУ «Про захист прав споживачів» (можна не весь текст, а лише витяги, які стосуються прав споживачів у сфері діяльності суб’єкта господарювання – при продажу товарів, наданні послуг).

У пункті «назва господарюючого суб’єкта» вказана фізична особа – підприємець Некротюк Борислав Миколайович.

За інформацією Єдиного державного реєстру, така особа зареєстрована ФОП усього 5 місяців тому – 2 жовтня 2019 року, за адресою: 21000, Вінницька область, місто Вінниця, проспект Юності, будинок 6. Діяльність: роздрібна торгівля годинниками та ювелірними виробами в спеціалізованих магазинах, оптова торгівля годинниками та ювелірними виробами.  Більше жодної інформації про нього знайти не вдалося.

Якщо B2B Jewelry називає своїх клієнтів партнерами та інвесторами, то чому ж тоді вони не надають своїм партнерам повного пакета документів?

Кожна інвестиція має бути закріплена договором із докладним описом умов інвестування,

говорить юрист фірми «Юрінформ» Михайло Шванько. 

Ріст фінансових пірамід у сучасному світі не зупинити. Натрапити на гачок фінансових схем може будь-хто: незалежно від статі, віку, статусу. Серед ознак потенційної фінансової піраміди: легенда, яка не дає чіткого розуміння того, як буде генеруватися прибуток, гарантована прибутковість інвестицій, агресивна маркетингова кампанія, інвестування без укладення будь-якого договору, фальшиві ліцензії, відсутність фінансової звітності, статутних документів.

Навздогін високих прибутків без надмірних зусиль та мінімальних фінансових вкладень – кожен досить легко ризикує бути ошуканим. Невідомо скільки проіснує саме ця схема фінансових залучень для людей, омріяних великими грошима. Ми впевнені, зникне ця система – утвориться інша піраміда, але з тією ж метою.

Люди стають винахідливішими, а особливо, коли йде мова про можливість заробити за рахунок інших. У будь-якому разі варто бути пильнішими і не довіряти всім, хто обіцяє хороший прибуток з нічого! 

Над матеріалом працювали Катерина БАЄВА, Анжеліка ЧЕЛІКІДІ-СІНІЧЕНКО, Катерина ШЕСТАК

Поділіться
[uptolike]