Як сплатити газовий рахунок по-новому

Від початку травня в усіх нас змінився постачальник газу. Замість «Сумигаз збуту» забезпечуватиме нас блакитним паливом «Нафтогаз України». Відповідно, нещодавно отримана «газова» платіжка виявилася заповненою наполовину – лише та її частина, що стосується оплати за розподіл газу (цю послугу оплачуємо без змін, як і робили раніше).

Сталося це через те, що майже жодне із приватних підприємств-постачальників не запропонувало українцям прийнятних тарифів, на новий період після звершення строку покладання спеціальних обов’язків, за яких газ для побутових споживачів мав коштувати не більше 8 гривень.

Тож із 1 травня 2022 року клієнтами «Нафтогаз України» стало 8,8 млн. українських домогосподарств. Нові клієнти, звичайно, і ми з вами, отримуватимуть природний газ за ціною 7,96 грн./куб. м.

У пресслужбі нового постачальника зауважують, що споживачі, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» і ТОВ «Одесагаз-Постачання» і робили оплати через 104.ua, отримають рахунки за травень від ГК «Нафтогаз України». Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід до нового постачальника відбувся автоматично.

Нові рахунки за спожитий у травні газ, зазначають у відомстві, ми отримаємо Укрпоштою після 20 числа поточного місяця  (лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії).

Також отримати платіжний документ можна в особистому кабінеті на my.gas.ua (номер особового рахунку можна отримати в чатботі або у контакт-центрі) та у чатботі GASUA у Viber, Telegram і NaftogazGasSupply у Facebook Messenger.

У цих рахунках ми знайдемо реквізити компанії «Нафтогаз України» для оплати спожитого газу: ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ», ЄДРПОУ: 40121452, IBAN: UA893004650000000260323012042 в АТ «Ощадбанк» м. Києва МФО 300465.

Оплатити нові платіжки споживачі можуть або онлайн, або через платіжні термінали самообслуговування, у будь-якому відділенні банку чи поштовому відділенні.

Для тих, хто звик не витрачати часу на черги, доступні названі вище онлайн-сервіси.

До речі, для роботи чи у онлайн-сервісах, чи для спілкування із представником контакт-центру  вам знадобиться ЕІС-код.

EIC – це персональний газовий номер об’єкта газопостачання, що складається з 16 символів (латинських літер та цифр). Наприклад, 56XM19A205987456. Знайти його можна в особистому кабінеті, контакт-центрі облгазу, рахунку за розподіл чи постачання газу.

Варто зауважити, що механізм передачі споживачем показань лічильників не змінився. Як і раніше, передати їх можна прийнятним способом вашому оператору ГРМ – АТ «Сумигаз». На основі цих даних про спожитий газ, які передає ваш оператор ГРМ (облгаз) і буде сформована ваша газова платіжка.

При оплаті за газ в особистому кабінеті на my.gas.ua або в чатботі GASUA до 30 червня нараховується знижка 1%. Клієнт зможе використати її під час наступного платежу.

Контакт-центр компанії «Нафтогаз України»: +38 066 300 2 888, +38 098 300 2 888, +38 093 300 2 888.

Поділіться
[uptolike]