Як лебединцям відновити паспорт під час війни?

Паспорт – основний документ, який посвідчує особу. Через війну, яку росія розв’язала проти України, багато хто втратив цей документ, а хтось не зміг вчасно отримати. Без паспорта українці втрачають свободу пересування, доступ до соціальних виплат, офіційного навчання, роботи тощо. Що робити, якщо ви втратили паспорт під час війни, де і як оформити документ, розповідає Центр громадського моніторингу та контролю.

Якщо паспорт втрачений або знищений, то передусім слід написати заяву в поліцію. Обов’язково потрібно отримати підтвердження про реєстрацію заяви щодо втрати документів. Варто пам’ятати, що в Україні для посвідчення особи можна користуватися також закордонним паспортом чи водійським посвідченням, цифровими документами в мобільному додатку «Дія». Вони мають таку саму юридичну силу, як і паперовий чи пластиковий паспорт. Більше того, на час воєнного стану у «Дії» з’явився спеціальний «єДокумент» для посвідчення особи.

Куди звертатися, щоб відновити документ?

Як і раніше, оформити новий паспорт можна у територіальних органах Державної міграційної служби України (ДМС), у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або у центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Можна звернутися до будь-якого відділення незалежно від місця постійної реєстрації, але лише на підконтрольних уряду територіях і там, де немає активних бойових дій, маючи відповідні документи.

Відповідно до законодавства, безоплатно отримати паспорт громадянина України можуть лише українці, які отримують його вперше, – по досягненні 14 років. У випадку повторного оформлення доведеться сплатити адміністративний збір. Нетермінове оформлення ID-картки в органах ДМС коштує 372 грн. (виготовлення впродовж 20 робочих днів). Термінове (протягом 10 робочих днів) – 498 грн. У «Паспортному сервісі» послуга коштуватиме дорожче: 852 грн. – нетерміново і 978 грн. – терміново. Також варто пам’ятати, що вас можуть зобов’язати сплатити штраф за втрачений документ: від 17 до 51 грн. У міграційній службі наголошують, що під час воєнного стану у виготовленні документів можуть бути затримки.

Термін дії закордонного паспорта, його можна продовжити на 5 років в органах міграційної служби. Оформити паспорт для виїзду за кордон можна як у відділеннях ДМС (733 грн. за нетермінове виготовлення), так і в ЦНАП та «Паспортному сервісі». Вартість такої послуги для українців, які відновлюють або обмінюють внутрішній паспорт – 1105 грн. (у разі оформлення протягом 20 робочих днів) і 1583 грн. (у разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів).

Якщо паспорта немає, а я за кордоном?

Перший крок до відновлення паспорта за кордоном – заява до поліції. Далі необхідно звернутися до українського консульства. Консул видасть документ, на підставі якого можна виїхати з країни. Незабаром також з’явиться можливість оформити внутрішній чи закордонний паспорти громадянина України в інших державах. Експериментальний проєкт запуститься 29 червня. Згідно з урядовою постановою оформлюватиме документи за кордоном «розміщений за межами України відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ», яке належить до сфери управління ДМС України та є адміністратором Єдиного державного демографічного реєстру».

Окремі деталі щодо оформлення закордонних паспортів батькам із дітьми.

За повідомленням Лебединського відділу Управління державної міграційної служби України в Сумській області, кожен громадянин України, незалежно від місця реєстрації та місця проживання може звернутися до будь-якого територіального органу/територіального підрозділу Державної міграційної служби, центрів надання адміністративних послуг для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Поділіться
[uptolike]