Як дотримуємося карантину: перевірки, протоколи, приписи

Із 26 березня до 8 квітня спеціалістами Лебединського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області перевірено діяльність 300 суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних та санітарно-гігієнічних вимог в умовах карантину. Спеціально для «ЖЛ» начальник відділу Ірина УБИЙВОВК повідомляє, що обстежено 225 закладів торгівлі промисловою групою товарів, 41 заклад торгівлі продовольчою, 20 перукарень, 8 аптек, 2 відділення «Нової пошти», 1 Укрпошти, 1 стоматкабінет, 1 ДНЗ, 1 ЗЗСО.  

У ході перевірок було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму у 47 суб’єктів господарювання та надано 47 припис по усуненню виявлених порушень, складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення. На основні порушення, виявлені при санітарно-епідеміологічних обстеженнях об’єктів торгівлі, підприємці не зважають, продовжуючи наражати громадян на небезпеку.

За участю представників Національної поліції України, фахівцями управління щодня забезпечується контроль за виконанням протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання на території Лебединської МТГ. Водночас триває щоденний моніторинг діяльності агропродовольчого ринку в умовах карантинних обмежень. Під час обстежень фахівцями управління проводиться постійна роз’яснювальна робота з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на СOVID-19.

Поділіться
[uptolike]