Господиням до скарбнички: осінні рецепти

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти: 250 г якісного печеного гарбуза, 50 г волоських горіхів, 3 склянки борошна, 50 г вершкового масла або маргарину, 50 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 0,3 ч.л. лимонної кислоти, кориця, гвоздика, фруктове повидло для начинки.
Печений гарбуз подрібніть блендером і з’єднайте з борошном, подрібненими горіхами, маслом (маргарином), содою, лимонною кислотою, прянощами та цукром. Дві третини тіста розкачайте в пласт, викладіть його на змащене деко і змастіть начинкою з будь-якого фруктового повидла. З решти тіста необхідно скачати тонкі джгутики і розкласти їх у вигляді сітки поверх повидла. Щоб тісто не липло до рук, можна рясно змащувати їх олією. Випікати пиріг слід при температурі 200-220 градусів.

Клафуті зі слив

Інгредієнти: 4 ст.л. борошна, 12 слив, 8 яєць, 300 мл вершків, 6 ч.л. цукрової пудри, 2 ч.л. вершкового масла, 2 ч.л. цукру.
Сливи почистіть від кісточок і наріжте часточками. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, укладіть сливи та посипте їх цукром. Яйця збийте з цукровою пудрою до пишності, додайте вершки та продовжуйте збивати. Всипте борошно, не припиняючи збивати. Залийте тістом сливи та відправте пиріг у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Час випікання – 20-25 хвилин.

Поділіться
[uptolike]