Дві перемоги за два дні

Протягом останніх вихідних лютого нашій головній футзальній команді «Автомобіліст» довелося зіграти одразу два матчі чемпіонату міста Суми з футзалу серед команд І ліги групи «Б».

Отже, першим нашим суперником була давно знайома «Forza», яка постійно грає з лебединцями в одній лізі. Це було шосте протистояння за останні 3 роки. Баланс зустрічей на нашу користь при трьох перемогах, одній нічиї та одній поразці. Суперник постійно перебуває в нижній частині турнірної таблиці і на відміну від «Автомобіліста» за медалі не бореться.

Лебединці одразу дали зрозуміти, хто на полі господар, і, дякуючи старанності Кирила Артеменка, вже на 3-ій хвилині матчу повели в рахунку. А ось другого забитого м’яча чекали аж 16 хвилин, коли гольове відчуття нарешті почало прокидатися у Дениса Калюжного. Його гол додав упевненості нашим хлопцям, які протягом лише однієї хвилини зусиллями Сергія Яковенка та Ярослава Білодіда довели рахунок до 4:0. Давно «Автомобіліст» не закінчував першу половину матчу із таким розгромним рахунком. Як інколи говорять вболівальники, другий тайм можна було не дивитися, адже було зрозуміло, хто стане остаточним переможцем.

Це довів один із найкращих у нашому складі Єгор Свістюла, який двічі відзначився у воротах суперника. «Forza» зуміла вкотити 2 голи і дещо скоротила відставання, хоча наприкінці матчу ще двічі мала нагоду це зробити. Головний тренер «Автомобіліста» Тарас Івченко наприкінці матчу замінив нашого основного голкіпера і поставив на ворота перспективного Арсена Дулича. Наші хлопці дуже часто порушували правила гри і довели кількість фолів до того, що супернику протягом однієї хвилини довелося двічі пробивати дабл-пенальті. І ось нове випробування для нового воротаря. Перший пенальті пролетів вище воріт, а ось другий удар наш молодий голкіпер відбив. У підсумку легка і цілком заслужена перемога з рахунком 6:2.

Уже наступного дня «Автомобіліст» знову поїхав до Сум, щоб зіграти ще один матч чемпіонату проти команди «Суми-Псел». Поєдинок першого кола, який відбувся 19 грудня минулого року, наші футзалісти завершили з рахунком 6:2 на свою користь. А ця зустріч видалася нелегкою для лебединців, адже відчувалися втома та напружений графік першості. Але щоб залишатися на І місці, треба було тільки перемагати.

Першого гола, до речі, єдиного у І таймі, довелося чекати аж 18 хвилин. І знову дебютний м’яч забив Кирило Артеменко. Основні події розгорнулися у другій половині матчу. Супернику вдалося відігратися одразу після стартового свистка на ІІ тайм. Нічийний рахунок тримався дуже довго, аж поки не відзначився Ярослав Білодід, який просто вражає своєю видовищною грою. Після його голу свій потужний та результативний удар наніс Денис Калюжний, який спрямував шкіряну кулю точнісінько в «дев’ятку».

На останніх хвилинах матчу сольний прохід вдався Сергію Яковенку, який відпасував м’яч у штрафний майданчик суперника. Захисник сумчан не впорався із хвилюванням і добив м’яч у власні порожні ворота. Фінальний свисток зафіксував важку, але впевнену перемогу «Автомобіліста» з рахунком 4:1.

 Побажаємо нашим футболістам не збавляти обертів і закінчити регулярний чемпіонат на найвищій сходинці.

Поділіться
[uptolike]