Два поєдинки з футзалу

15-16 липня наша футзальна команда «Автомобіліст» провела два поєдинки літнього чемпіонату міста Суми з футзалу. Після двох стартових поразок від переможців зимового та літнього чемпіонатів лебединцям треба було здобувати турнірні очки. Грати довелося проти двох невдах першості команд «Динамо» та «ЗіКоНі» з міста Суми.

Саме вони та лебединці після двох турів мали нуль у графі набраних очок. Тому перемога у очних зустрічах вважалася доробком у 6 очок. Ще напередодні важких поєдинків «Автомобіліст» вирішив підсилитися двома перспективними вихованцями сумського футболу. Першим професійний контракт на один рік підписав Єгор Свістюла, а згодом гравцем «Автомобіліста» погодився стати Данило Макошенець.

У середу, 15 липня, лебединці виступили проти амбіційного сумського «Динамо», яке було представлене колишніми працівниками правоохоронних органів обласного центру. «Автомобіліст» зусиллями активного Олексія Заволового вже на 6 хвилині вивів команду вперед. Супернику вистачило однієї хвилини, щоб зрівняти рахунок. Згодом сумчани дещо вирівняли гру. Але наші футзалісти, дякуючи Єгору Свістюлі, за мить до перерви вийшли вперед.

Перерва стала корисною сумчанам, які не тільки зрівняли рахунок, а й почали серйозно погрожувати нашим воротам. Але наші хлопці не злякалися двох пропущених голів і у відповідь відзначилися двома влучними ударами Єгора Свістюли та Валерія Глуха. Наші повели у рахунку, але втримати перевагу не зуміли, і менше ніж за хвилину до закінчення матчу пропустили м’яч у свої ворота. У підсумку бойова нічия, яка розчарувала лебединців. На їхню думку, вони заслуговували на 3 очки. Після матчу до роздягальні завітав президент «Автомобіліста» Іван Минюк, щоб подякувати гравцям за бажання йти до перемоги.

Уже наступного дня, 16 липня, лебединці знову прибули до Сум провести наступний матч чемпіонату проти команди «ЗіКоНі». Але спершу гравці отримали свої бронзові медалі зимової першості Сум із футзалу, що додало їм настрою. Приємним подарунком для наших хлопців була б перемога у наступному протистоянні. Але сумчани першими відкрили рахунок у матчі. Активним у цій зустрічі був наш Олексій Заволовий, який одразу відновив рівновагу. Безгольове затишшя, що тривало 15 хвилин, порушив Денис Калюжний, який своїм фірмовим результативним ударом, ледь не порвав сітку воріт суперника. Але сумчани не тільки відігралися, а пішли на перерву з рахунком 3:2 на свою користь.

П’ятихвилинний відпочинок пішов на користь нашому Владиславу Захарченку, який одразу ж зрівняв рахунок. Супернику знадобилося менше хвилини, щоб знову вийти вперед. Та лебединці були налаштовані серйозно, тож протягом трьох хвилин вони не тільки зрівняли рахунок, а й вийшли вперед. Супернику, щоб звести зустріч до нічиєї довелося замінити воротаря п’ятим польовим гравцем, але відсутністю кіпера на сторожі воріт скористався Олексій Заволовий, який довів підсумок до 6:4 на користь лебединців.

«Автомобілісту» залишилося провести лише один поєдинок проти «CompService», який випереджає його лише на два очки. Щоб потрапити до вищої ліги літнього чемпіонату Сум із футзалу лебединцям потрібна тільки перемога. У разі поразки вони продовжать боротьбу у складі команд І ліги.

Поділіться
[uptolike]