Депутати вирішили – школи поки що працюватимуть

Голосування лебединських районних депутатів

Йдеться про припинення діяльності Червленівського та Курганського навчально-виховних комплексів.

У першому закладі у поточному навчальному році перебувало 6 учнів та налічувалося 9 дітей у дитсадку. У наступному навчальному році учнівський контингент складатиме лише 2 учні третього класу та 5 дітей в ДНЗ.
У Курганському НВК зараз налічується 5 учнів та 5 дітей у ДНЗ. У 2019-2020 навчальному році контингент складатиме лише 2 учні та 4 дошкільнят.
За результатами голосування на черговій сесії районної ради, жоден із пропонованих проектів рішень не набрав достатньої кількості голосів, тож поки заклади продовжуватимуть роботу. Цікаво, що окремі депутати по-різному проголосували за проекти рішень. Це, здавалося, свідчило не про державницьку позицію обранців громади, а швидше – про власні інтереси; можливо, остерігаються втратити підтримку громади, від якої депутата обрано до районної ради.

Навчання учнів у Курганському та Червленівському НВК коштує 60-70 тисяч гривень, при цьому держава виділяє 15 тисяч гривень.

Як пояснила начальник відділу освіти Людмила Дудченко, наразі навчання учнів у цих закладах коштує 60-70 тисяч гривень, при цьому держава виділяє тільки 15 тисяч. Ця цифра залежить, у першу чергу, від наповнюваності учнями навчальних закладів. Зі слів посадовиці, питання закриття Курганського і Червленівського комплексів виносилося на розгляд сесії саме у травні, аби мати час для визначення батьків із освітніми закладами на наступний навчальний рік та працевлаштування вивільнених педагогів. Депутати найближчим часом планують повернутися до розгляду питань щодо припинення діяльності зазначених НВК.

Поділіться
[uptolike]