Депутати не змогли утворити комісію для службового розслідування у Гарбузівському старостаті

сесія Лебединської міськради

Сьогодні, 11 червня, пройшло пленарне засідання позачергової сесії Лебединської міськради. Одним із проєктів рішень депутатам пропонували утворити тимчасову депутатську комісію із проведення службового розслідування у Гарбузівському старостинському окрузі.

На попередньому засіданні від жителів округу надійшла колективна скарга щодо виконання Гарбузівським старостою Максимом Ткаченком своїх посадових обов’язків. Комісія, відповідно до проєкту рішення, мала провести перевірку фактів, викладених у колективній скарзі, і надати матеріали для розгляду на наступній сесії.

Втім, голосів для прийняття рішення із цього питання не вистачило. При мінімально необхідних для прийняття 18 голосах, «ЗА» проголосували лише 16 депутатів. Зокрема, не підтримали утворення комісії представники фракції Радикальної партії Костянтин Забуга, Юрій Савеко, Людмила Нечай. Також утрималися від голосування Микола Індик, Олександр Савеко (ЄС). Ігор Будник («Батьківщина») голосував «ПРОТИ».

Вже наприкінці сесії до депутатів звернулися жителі Гарбузівського старостинського округу із проханням захистити їх від дій… місцевого фермера Юрія Максички. Вони наголосили, що лише староста Максим Ткаченко намагається допомогти громаді протистояти фермеру.
Подібна ситуація була на минулій сесії міськради, але тоді Юрій Максичка від імені жителів Гарбузівки звертався до депутатів щодо притягнення до відповідальності старости Максима Ткаченка.

Врешті присутні зійшлися на думці, що на розгляд найближчої сесії підготують проєкт рішення про створення тимчасової комісії, але не лише для службового розслідування роботи старости, а загалом вивчення ситуації в окрузі.

Поділіться
[uptolike]