Де лебединцям переглянути Великоднє богослужіння

Уряд та місцева влада закликають українців (і лебединців зокрема) лишатися вдома під час Великодніх свят. Альтернативою походу до місцевих храмів називають перегляд Великодніх богослужінь на центральних українських телеканалах.

Транслюватимуть Божу службу із:

  • Православної церкви України – у ніч із 18 на 19 квітня, 23:00-03:00 – телеканали UA:Перший, 1+1;
  • Української православної церкви (МП) – у ніч із 18 на 19 квітня, 23:00-03:00 – телеканали Україна, Інтер;
  • Української греко-католицької церкви – 19 квітня, 07:30-11:00 – телеканали UA:Перший, ICTV.
Інфографіка МОЗ

Крім того, священнослужителі Православної церкви України наголошують на тому, що освячення продуктів на Великдень можна провести вдома самостійно після прочитання відповідної молитви.

Відповідно, великодні страви також не будуть спільно, як це було завжди, освячуватись у храмах та на прихрамовій території, аби не створювати масові скупчення людей. Лише у малих населених пунктах, селах та селищах міського типу, допускається освячення великодніх кошиків біля місць проживання – на вулиці поруч з будинком чи на подвір’ї, з дотриманням «соціальної дистанції». У таких складних умовах дозволяється завчасне освячення страв у місцях їхнього виробництва та продажу. Якщо ж сталося так, що ви живете у великому місті та не встигли придбати саме освячену паску, то ви можете самостійно її окропити освяченою водою. Зробити це варто у день свята після прочитання відповідних молитов про благословення у храмах,

йдеться у повідомленні на Facebook.
Поділіться
[uptolike]