«Автомобіліст» – чемпіон!

Навіть попри на карантин та тимчасове припинення чемпіонату міста Суми серед команд І ліги групи «Б» з футзалу продовжуємо інформувати футзальних вболівальників із ходом нинішньої зимової першості. Пам’ятаєте, що  вже  21 березня 2021 року стало відомо, що переможцем попереднього етапу чемпіонату міста Суми серед команд І ліги групи «Б» стала наша головна футзальна команда «Автомобіліст». Якщо нічого не завадить, то попереду всіх нас чекають стикові матчі найкращих четвірок команд І ліги групи «А» і «Б». Так вже склалося, але наша головна футзальна команда – єдина з поміж всіх учасників змагань встигла провести всі свої заплановані поєдинки і чекає своїх подальших суперників.

Тим часом розповімо всім, як лебединці провели останні два матчі регулярного зимового чемпіонату.
Спочатку «автомобілісти» зіграли центральний матч туру проти команди «Елітбуд».  В останній ігровий день минулого року, 29 грудня, у першому надважкому поєдинку, наші хлопці зуміли вирвати перемогу з рахунком 5:3. Після тієї звитяги «Автомобіліст» впритул наблизився до головного опонента і серйозно заявив про свої наміри скинути з лідерського трону «будівельників».
І ось нове побачення. Жваво, і що саме головне, результативно, розпочали зустріч «автомобілісти». Прицільний удар капітана Валерія Глуха із-за меж штрафного майданчика досяг дальнього нижнього кута воріт – 1:0. Навіть після забитого гола наші не збавили обертів і продовжили атакувати суперника. Але згодом «будівельники» активізувалися і почали все частіше турбувати лебединські ворота. Але, як завжди, на висоті був Андрій Томащук. Уже наприкінці тайму нашим знову вдалося провести результативну атаку. І знову героєм гольової атаки став Валерій Глух, який зі своєї половини майданчика зробив навісний удар. Захисники та воротар «Елітбуду» не зрозуміли один одного, і, підставивши голову під удар, гравець відправив м’яч у свої ж ворота. Задоволені лебединці пішли на перерву із гандикапом у два голи.
Другу половину зустрічі активніше розпочали наші суперники. А перший тривожний дзвіночок пролунав уже на 7 хвилині, коли наші ворота врятувала штанга. «Будівельники», щоб відігратися, навіть задіяли свого воротаря, який останні 15 хвилин увесь час був біля наших воріт. В одному із таких епізодів гол у порожні ворота забити була можливість у Валерія Глуха. Але він схибив, завдяючи удару із центру майданчика.
Останні 3 хвилини зустрічі були наднапруженими. М’яч тричі побував у воротах. І один із них забили лебединці. Єгор Свістюла скористався черговою відсутністю воротаря суперників і з центру поля вкотив м’яч у порожні ворота. 3:0!
А ось далі «автомобілісти» отримали два голи у свої ворота. За 2 хвилини до закінчення матчу наші хлопці помилилися біля власних воріт і пропустили перший гол. А коли до кінця поєдинку залишалося 25 секунд, після несподіваного рикошету м’яч вдруге опинився у наших воротах.
На свій останній матч регулярного чемпіонату «Автомобіліст» уже виходив у статусі чемпіона, адже, навіть програвши останню дуель, лебединці залишалися б першими. Нашим суперником був «Локомотив» із Ворожби, що на Білопільщині. Це команда, яка високих задач перед собою не ставила, але напевно, мріяла зробити підніжку лебедицям у останньому матчі.
І це нашим суперникам вдалося. Вони так жваво і енергійно розпочали зустріч, що вже на 7 хвилині вели в рахунку 2:0. А критичною для лебединців стала 20 хвилина, коли рахунок став розгромним 3:0. Але і це не було повною катастрофою для «автомобілістів». Коли секундна стрілка робила останній оберт, заявив про себе один із найкращих футболістів Єгор Свістюла. Його удар майже із центру поля був бездоганним. При рахунку
3:1 команди пішли на перерву. Першу половину ІІ тайму гравці не форсували подій, адже «залізничників» рахунок влаштовував, а лебединці якось не впевнено намагалися відігратися. Клас та досвід все ж зробили свій результат, і «Автомобіліст» довів, що недарма лідирує протягом переважної частини ігор першості. За 5 хвилин до закінчення матчу вкотре проявив себе Ярослав Білодід, а за хвилину Дмитро Стародубець зрівняв рахунок. До закінчення матчу ще залишався час, але команди дограли його без голів. У підсумку бойова нічия 3:3.

Ось таким яскравим та видовищним видався чемпіонський фініш лебединського «Автомобіліста».
«Автомобіліст»! Ви переможці регулярного чемпіонату міста Суми з футзалу серед команд І ліги групи «Б». Ви досягли того, про що мріяли усю свою ігрову дистанцію від її початку. Але попереду стикові матчі із четвіркою команд групи «А».  Ми віримо, що за цим успіхом буде черговий тріумф.

Поділіться
[uptolike]